» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Különleges történelmi látnivalók és fantasztikus kulináris élmények jellemzik az Alpok déli oldalán vezető Via Carinzia kerékpárutat, amely összesen öt szakaszra osztható.
A Rosentaltól a Klopeiner See-Südkärnten régión át egészen a Lavanttalig tekerhetünk a vidékre jellemző csodás napsütésben. A Via Carinzia nem egyszerűen csak egy szép tájon át kanyargó kerékpárút. A 162 kilométer hosszú útvonalon annyi élmény, felfedezni, tanulni és kóstolni való vár a kerékpárosokra, hogy érdemes keményen tekerni, ha szeretnénk mind az öt szakaszt végigjárni és megismerni.

Első szakasz: ROSENTAL TÚRA

Már a kezdet is számtalan érdekes kalandot tartogat, mivel az út legelején érintjük a Frögben található kelta falut, majd a Rosegg vadasparkot és kastélyt, amelynek egyes termeiben élethű történelmi viaszfigurákat is láthatunk. Ezt követően 34,9 kilométer hosszan kerekezhetünk a Dráva mentén, míg el nem érjük a puskakészítés fellegváraként ismert Ferlachot. Ami igazán jó az első szakaszban, hogy végig a víz mellett tekerhetünk, a Karavankák lenyűgöző kulisszája előtt.

Második szakasz: TAVI TÚRA

Ferlachból kényelmesen gurulhatunk át az Annabrücke erőműhöz. Az ártéri erdőn át vezető utunkon újra és újra bizarr sziklaformációkban gyönyörködhetünk. Menet közben feltétlenül érdemes betérni az Expi névre keresztel interaktív múzeumba, ahol számtalan érdekes kísérletet hajthatunk végre. A túra alkalmával érintjük a Klein tavatés a Klopeini tavat. Aki felfrissülésre vágyna, semmi esetre se hagyja ki! A 28,8 kilométer hosszú szakasz megtételéhez mintegy 3-4 óra szükséges.

Harmadik szakasz: DRÁVA-TÚRA

A harmadik szakasz kifejezetten változatosnak mondható. A 47,5 kilométer hosszú kerékpárút néhol eltávolodik a folyótól és hangulatos kis falvakon át vezet. Ha elérünk egy hatalmas, fehér kubushoz, amely 130 méter hosszú és 13 méter széles, akkor megérkeztünk a neuhausi Liaunig Múzeumhoz, amely egész Ausztria egyik legértékesebb modern művészeti gyűjteményével büszkélkedhet.

Negyedik szakasz: LAVANT-TÚRA I.

Ezt követően már meg is érkeztünk az idilli Lavanttalba. Lavamündből kiindulva 33 kilométer megtétele után - St. Paulon és St. Andrä-n át - juthatunk el Wolfsbergbe. Ha egy kis pihenőre vágynánk, feltétlenül látogassunk el St. Paulban a bencés rendi apátságba és a Zogglhofba, ahol minden az almáról és a almaborról szól, vagy a St. Georgenben található életfaösvényhez. Érdemes megtekinteni az egykori püspöki város, St. Andrä történelmi óvárosát, valamint a Wolfsbergben található Tudor-stílusú kastélyt és a Lavanthausban működő múzeumot is.

Ötödik szakasz: LAVANT-TÚRA II.

Az utolsó szakaszon 29 kilométer hoszszan vezet a kerékpárút Wolfsbergből Frantschach-St. Gertraudon át Reichenfelsig. Paracelsus arany után kutatott itt, és preblaui ásványvizet a gyógyulás forrásának titulálta. Bad St. Leonhardban egy vadonatúj gyógyászati központ és hotel várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.Tartomány:Karintia
GPS: 46° 45′ 0.00036″, 13° 49′ 59.99988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward