» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vadon élő orchideák virágoznak, liliomok illatoznak és gyógynövényekkel, virágokkal teli mezők kápráztatják el a kerékpárosokat az oberdrautali Outdoorparkon át tett kirándulás közben.


A Karintia nyugati részét behálózó kerékpárutak közül az egyik legszebb útvonal a Dráva mentén vezet így része a Dráva-menti kerékpárútnak is, amely a Dráva olaszországi eredetétől Kelet-Tirolon, valamint Karintián át egészen a szlovéniai Mariborig vezet.

A kirándulók egy kellemes tavaszi túra alkalmával, Ausztria legdélebbi kerékpáros útvonalán haladva fedezhetik fel a Dráva felső szakaszának csodálatos természeti környezetét. Az út során különleges szépségű, Ausztriában őshonos orchideafajokkal is találkozhatnak a kerekesek.

A természet- és növénykedvelőknek külön csemegét jelent a Wacholderhain vidéke. A Stein kastély szomszédságában fekvő, mintegy 5 hektárnyi terület egy igazi ritkaságnak számító borókafajnak is menedéket nyújt, amely a védett növények közé tartozik.

A pihenőhelyek, mint a Dellachnál található Dráva-oázis vagy a Gaislochklamm bejáratánál fekvő piknikező hely (részletek)nagyszerű lehetőséget biztosítanak, hogy a kerékpárral érkezők nagyító alá vegyék a régió botanikai kincseit, vagy épp egy szép csokor virágot gyűjtsenek.

A folyóparti útvonalak mellett az Oberdrautal napsütötte hegyoldalai sportos kihívásokra csábítják a kerékpárosokat. Az Oberdrauburgból Berg im Drautalba vezető "Sunseitn-Tour" érinti a gyógynövényfalut, Irschent is, amely 2007-ben elnyerte az osztrák állam turisztikai díját. A meredek, termékeny alpesi rétek nagyszerű táptalajt biztosítanak a vadon termő gyógynövényeknek, amelyek "szelídített" változatai mind megtalálhatóak a környező falusi gazdaságok gondosan ápolt kertjeiben. A "Sunseitn-Tour" során akár 1000 méteres magasságokba is elkalandozhatunk, azonban a csodálatos kilátás kárpótolja a kerékpárosokat az izzasztó emelkedőkért cserébe. Ezen az útvonalon edzve gondoskodott megfelelő erőnlétéről Ausztria olimpiai bajnok síelője, Fritz Strobl is.Tartomány:Karintia
Település:Berg im Drautal
GPS: 46° 44′ 51.84456″, 13° 8′ 9.19032″
Honlap: http://www.outdoorpark-oberdrautal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward