» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak

Klopeiner See - Nyaralástippek, felfedeznivalók


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A dél-karintiai Klopeiner See kínálata: Ausztria legtöbb napsütéses órája, Európa egyik legmelegebb fürdőtava, bicikliút a tó körül.


Települések: St. Kanzian

FÜRDÉS

A változatos családi kikapcsolódásról tizenkét nyilvános strandfürdő gondoskodik. A klasszikus vízisportok mellett néhány szórakoztató különlegesség is kipróbálható: a bátrabbak kipróbálhatják a bungee jumpingot vagy az aqua skippinget.

Panoramabild aus der Urlaubsregion Klopeiner See - Südkärnten

(c) Österreich Werbung/ Hotel & Spa Sonne am Klopeiner See****/Florian Mori

HEGYEK

Petzen - Petzen Bergbahnen. Libegővel érhetjük el az 1.700 m magasan található hegyállomást. A hegytetőről garndiózus látvány tárul elénk, az egyik oldalon Karintia tavaival, a másikon Szlovénia hegyeivel. Innen nagyszerű túrákat lehet tenni egészen a 2126 méter magas Kordeschkopfig.

A tíz kilométer hosszú és 1000 méteres szintkülönbséget jelentő Petzen Flow Country Trail az egyik leglátványosabb kerékpáros ösvény Európában. Aki nem rendelkezik megfelelő hegyikerékpáros felszereléssel, az a Petzen felvonó völgyállomásán kölcsönözhet magának.

TÚRA

A tóparti sétány egész Karintiában egyedülállónak számít: nemcsak azért, mert megszakítás nélkül vezet körbe a tó körül, hanem azért is, mert különböző művészek installációit is megcsodálhatjuk séta közben. A tó körüli út a gyerekes családoknak ajánlott.

Ezenkívül is sokféle kerékpár- és gyalogtúrára vállalkozhatunk:

Komoly erőpróba: 60 kilométeres túrák az 1300 méteres Hochobirre vagy az 1100 méteres Petzenre.

Túra az 54 méter magas Wildensteiner-vízeséshez.

Túra a számtalan ritka madárfajnak otthont adó völkermarkti víztározóhoz.

KERÉKPÁR

A Klopeini-tónál, Ausztria legmelegebb vizű tavánál évek óta kiemelt figyelmet szentelnek a kerékpárosoknak: a régió így ideális feltételek kínál az ízig-vérig sportolóknak és az élménykerékpárosoknak egyaránt, hogy változatos és pihentető természetközeli üdülésben lehessen részük. A kitűnően kiépített kerékpárút-hálózatot akár egyénileg, akár kerékpáros túravezetővel is feltérképezhetjük.

Flow country trail downhill park a kezdő hegyikerékpárosoknak. Klopeiner See Ausztria első Flow Country Trailje 10 kilométer hosszan kínál különleges élményeket. Ez egyébként egész Európa leghosszabb ilyen jellegű hegyikerékpáros ösvénye. A kínálatot három cross country pálya, egy pump- és dirtrészleggel is rendelkező gyakorlópálya, kerékpármosó, szerviz és kölcsönző, valamint kerékpáriskola teszi teljessé. Diddie Schneider és Hans Rey mountain bike guruk koncepciójából született ez a különleges pálya, amelyen mindenki megtalálhatja a számítását. Rámpák, ugratók, meredek kanyarok egymás után. Igazi hullámvasútérzés! A speciális hegyikerékpáros ösvény a tudásszinttől függetlenül izgalmas élményt garantál. A profik nagyobb sebességgel száguldhatnak le, és így a pálya is nagyobb kihívást jelent. 1000 méternyi szintkülönbség és 10 kilométer után mindenki vigyorogva érkezik a célba. A Karintia-kártyával a hegymenet ingyenes, a kerékpárszállítás és a pályahasználat költsége így csak 5 euró menetenként.

PROGRAMOK

Fingerl´s Wildgatter" vadaspark állatsimogatóval, a belépés ingyenes (St. Kanzian, Haleweg 1.)

Walderlebniswelt. Erdei élménypark a magasban (lombkoronaösvény, kilátótorony, csúszda), a földön (óriási labirintus, játszótér, állatok, erdei tanösvény, csúszdahegy) és föld alatt (rókaház). Flying-Fox. (St. Kanzian)

Obir-cseppkőbarlang, Bad Eisenkappel. Magyar nyelvű tájékoztatófüzetet is találunk a fogadóépületben. Bad Eisenkappelből barlangi túrabuszokkal lehet eljutni a barlang bejáratához. A föld alatti birodalom csodáit látványos multimédiás zenei- és fényhatások emelik ki. (részletek)

Trögernklamm szurdok. (részletek)

Rosaliengrotte. Hemmaberg

Turnersee. A karintiai Turnersee Európa legmelegebb fürdőtavai közé tartozik, és vize nyáron eléri a 28 fokos hőmérsékletet. A tóparton 5 strand található. (részletek)Tartomány:Karintia
Település:St. Kanzian
Cím:9122 St. Kanzian
GPS: 46° 36′ 54.15336″, 14° 34′ 31.64664″
Honlap: http://www.klopeinersee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward