» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol

Vitalpinum - Gyógynövény paradicsom az Alpokban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kelet-tiroli Asslingban működő Vitalpinum élménypark az első tiroli havasi törpefenyőolaj-lepárló, amelynek különleges látogatóközpontjában minden érzékszervünkkel megtapasztalhatjuk az Alpok életerejét és a környéken fellelhető 150 féle gyógynövény rendkívüli hatását szervezetünkre.


Az "Erste Tiroler Latschenölbrennerei" fenyőolaj-lepárló üzem területén egy 6500 négyzetméteres paradicsomot hoztak létre.

A Vitalpinum különböző területekből áll, mint például a Vitalpinum Wellness Garden (Wohlfühlgarten Vitalpinum) helyi növényekkel és cserjékkel. Egy körút vezet az egyes állomásokhoz, köztük egy alpesi gyógynövényzuhanyhoz és egy gyógynövényolaj-horoszkóphoz. A "Zirbenkraftplatz" viszont az erő helye, egy vízeséssel és fenyőfából készült nyugágyakkal, amelyekről köztudott, hogy kiegyensúlyozó és nyugtató hatással vannak a testre és a lélekre.

A szép fekvésű parkot a „jó közérzet kertjének” is hívják, ahonnan garantáltan frissebben távozunk, mint ahogy betértünk. Csupán a lábbelinket kell levetnünk, és már indulhatunk is végig a mezítlábas sétányon, többek közt gesztenyén, levendulán, rózsaszirmokon vagy éppen a szúrósabb fenyőleveleken lépkedve, és ha az út elején a talpunkra kis gesztenyeolajat is csepegtettünk, garantált a frissítő talpmasszázs. Ezután pedig jöhet a jéghideg Kneipp-taposó.

Mindeközben cipőnket egy mini kötélpályán számozott „cipőlift” szállítja a célállomás felé, ahol újra felvehetjük, és folytathatjuk az élményutazást. Kipróbálhatjuk többek közt az aromás alpesi gyógynövényzuhanyt, tiszta alpesi levegőt szívhatunk egy kis faházban, megismerhetjük saját „olajhoroszkópunkat”, és látványlepárlóban megleshetjük a tiroli lucfenyő-, és egyéb értékes olajok előállításának titkait.Tartomány:Tirol
Település:Assling
Cím:Vitalpinum
GPS: 46° 47′ 1.30956″, 12° 39′ 29.40948″
Honlap: http://www.vitalpinum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward