» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 60 km hosszú Defereggental az Alpok egyik legérintettlenebb és legkevésbé lakott völgyei közé tartozik. Itt található - több mint 2000 m magasságban - Ausztria legrégibb Almja, az írásos emlékekben már 1212 -ben is említett Jagdhausalm.


A régió települései: St. Jakob, St. Veit, Hopfgarten

Kelet-Tiroli Staller Sattel hágó (2.059 m) Defereggentalt és az olasz Antholzer Talt köti össze. A határ 2.052 m magasban található. Az útról grandiózus kilátás nyílik a környező hegyekre. A hágót a téli hónapokban lezárják, és ismét májusban nyitják meg a közlekedés előtt. Mivel az út igen keskeny, ezért csak szakaszosan lehet áthaladni rajta, minden óra 0-15 percig lehet lefele haladni, és 30-45 percig meg felfele.

A hágó osztrák oldalán található az Obersee (2000 m) egy horgásztó, amelybe tavi pisztrángokat és tavi lazacokat telepítettek.

A völgy a test és a lélek igazi klíma-oázisa, különösen alkalmas asztmás és allergiás panaszok gyógyítására. Dús legelők, cirbolyafenyő erdők, ősi alpesi legelők, és páratlan állat- és növényvilág jellemzik a Defereggentalt.

Alpesi tavak, gleccserpatakok és folyók, sasok, zergék, kőszáli kecskék, mormoták, de ritka alpesi növények, mint az encián, havasi gyopár és orchidea is utunkba kerülhetnek kirándulásaink során. A gyerekeknek tanulságosak is lehetnek, ha a számos tanösvény - mint pl. az "Apollo-Pillangó ösvény" Hopfgartenben, a "Vizi élményösvény" vagy a "Virág tanösvény" St.Jakobban - egyikén végigsétálunk.

Defereggental legmeghatározóbb eleme a víz

A víz folyamatos kísérője a régióban kirándulóknak. A különféle kör- és vízmenti túraútvonalak mentén az üdülővendégek rusztikus malmokat és eldugott kis hegyi tavakat fedezhetnek fel, de megismerhetik a Defereggental ütőerének számító Schwarzach vidékét is. A folyó 2480 méter magasan, a Schwarzach-gleccser lábánál ered és ideális feltételeket kínál a legyezőhorgászathoz, valamint a kajak- és kenutúrákhoz. Aki szeretne többet megtudni a régió vizeiről, annak érdemes a régió „vízkincstérképét” kézbe vennie, amely megmutatja, hol találhatók azok a helyek, ahol legkülönlegesebb formájában csodálhatjuk meg az éltető elemet. 

Gyermekekkel ideális választás a Hopfgarten in Defereggenben található Auentümpfl vízi játszótér, egy nagy természetes játszótér tóval, ahol a gyermekek hintázhatnak, csúszdázhatnak és közben kacsákat és pisztrángokat is megfigyelhetnek. A St. Jakob in Defereggenben található Víz Házában a gyermekek és a fiatalok számos érdekességet megtudhatnak a vízről: a jövő kíváncsi kutatói elemezhetik a vizet, vízhozamméréseket végezhetnek és meghatározhatnak hegyi patakokban élő bizonyos életformákat.

Ezenkívül a defereggentali víznek gyógyító hatást is tulajdonítanak. A tiszta víz, amely 1850 méteres mélységből, szennyeződéstől védett forrásokból származik, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően különleges hatással bír: a jódtartalmú sós fürdő csökkenti a bőr-, a légcsőhurut- és az ízületi problémákat, valamint orvosi terápiáknál is előszeretettel használják.

Hopfgarten in Defereggen (1107 m)

A Defereggen-völgy keleti részében, több szétszórt falucsoportból áll. Josef Blassnig cirbolyafenyőből faragott művészi szobrainak kiállítása a Hopfgartenhez tartozó Dorf településen.

St. Jakob in Defereggen (1389 m)

St.Jakob a Defereggentalban egy gyönyörű kiszélesedett medencében 1400 m magasan fekvő kis hegyi falu. Érintetlen természet, a gleccserek fehérlő csúcsa, idillikus virágzó rétek jellemzik.

A "Kis-Tibet-nek" is nevezett üdülőhelyen található Közép-Európa legnagyobb cirbolyafenyő erdeje.

A település legmagasabb pontja a 3496 m magasan lévő Rötspitze. Defereggental idegeforgalmának központja, szép fekvésű, jól kiépített nyári-téli üdülőhely.

A szomszédos St. Leonhard település a Brunnalm-sícentrum alapállomása( Bergbahnen St Jakob i. Def)

Ochsenlacke St.Jakob a DefereggentalbanSt. Veit in Defereggen (1495 m)

Magasan a völgytalapzat felett, a déli hegyoldalban fekszik. Hopfgartenhez hasonlóan több szétszórt házcsoportból áll, a legnagyobb a templom körüli.Tartomány:Tirol
Cím:9963 St. Jakob
GPS: 46° 54′ 56.14092″, 12° 19′ 29.41968″
Honlap: http://www.defereggental.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward