» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 60 km hosszú Defereggental az Alpok egyik legérintetlenebb és legkevésbé lakott völgyei közé tartozik. Itt található - több mint 2000 m magasságban - Ausztria legrégibb Almja, az írásos emlékekben már 1212 -ben is említett Jagdhausalm.


A régió települései: St. Jakob, St. Veit, Hopfgarten

Kelet-Tiroli Staller Sattel hágó (2.059 m) Defereggentalt és az olasz Antholzer Talt köti össze. A határ 2.052 m magasban található. Az útról grandiózus kilátás nyílik a környező hegyekre. A hágót a téli hónapokban lezárják, és ismét májusban nyitják meg a közlekedés előtt. Mivel az út igen keskeny, ezért csak szakaszosan lehet áthaladni rajta, minden óra 0-15 percig lehet lefele haladni, és 30-45 percig meg felfele.

A hágó osztrák oldalán található az Obersee (2000 m) egy horgásztó, amelybe tavi pisztrángokat és tavi lazacokat telepítettek.

A völgy a test és a lélek igazi klíma-oázisa, különösen alkalmas asztmás és allergiás panaszok gyógyítására. Dús legelők, cirbolyafenyő erdők, ősi alpesi legelők, és páratlan állat- és növényvilág jellemzik a Defereggentalt.

Alpesi tavak, gleccserpatakok és folyók, sasok, zergék, kőszáli kecskék, mormoták, de ritka alpesi növények, mint az encián, havasi gyopár és orchidea is utunkba kerülhetnek kirándulásaink során. A gyerekeknek tanulságosak is lehetnek, ha a számos tanösvény - mint pl. az "Apollo-Pillangó ösvény" Hopfgartenben, a "Vizi élményösvény" vagy a "Virág tanösvény" St.Jakobban - egyikén végigsétálunk.

Defereggental legmeghatározóbb eleme a víz

A víz folyamatos kísérője a régióban kirándulóknak. A különféle kör- és vízmenti túraútvonalak mentén az üdülővendégek rusztikus malmokat és eldugott kis hegyi tavakat fedezhetnek fel, de megismerhetik a Defereggental ütőerének számító Schwarzach vidékét is. A folyó 2480 méter magasan, a Schwarzach-gleccser lábánál ered és ideális feltételeket kínál a legyezőhorgászathoz, valamint a kajak- és kenutúrákhoz. Aki szeretne többet megtudni a régió vizeiről, annak érdemes a régió „vízkincstérképét” kézbe vennie, amely megmutatja, hol találhatók azok a helyek, ahol legkülönlegesebb formájában csodálhatjuk meg az éltető elemet. 

Gyermekekkel ideális választás a Hopfgarten in Defereggenben található Auentümpfl vízi játszótér, egy nagy természetes játszótér tóval, ahol a gyermekek hintázhatnak, csúszdázhatnak és közben kacsákat és pisztrángokat is megfigyelhetnek. A St. Jakob in Defereggenben található Víz Házában a gyermekek és a fiatalok számos érdekességet megtudhatnak a vízről: a jövő kíváncsi kutatói elemezhetik a vizet, vízhozamméréseket végezhetnek és meghatározhatnak hegyi patakokban élő bizonyos életformákat.

Ezenkívül a defereggentali víznek gyógyító hatást is tulajdonítanak. A tiszta víz, amely 1850 méteres mélységből, szennyeződéstől védett forrásokból származik, ásványianyag- és nyomelemtartalmának köszönhetően különleges hatással bír: a jódtartalmú sós fürdő csökkenti a bőr-, a légcsőhurut- és az ízületi problémákat, valamint orvosi terápiáknál is előszeretettel használják.

Sirona Heilwasserwelt (Abfüllgebäude Deferegger Heilwasser)

Sirona Heilwasserwelt (Deferegger Heilwasser) (c) Österreich Werbung/Hannes Berger

Hopfgarten in Defereggen (1107 m)

A Defereggen-völgy keleti részében, több szétszórt falucsoportból áll. Josef Blassnig cirbolyafenyőből faragott művészi szobrainak kiállítása a Hopfgartenhez tartozó Dorf településen.

St. Jakob in Defereggen (1389 m)

St.Jakob a Defereggentalban egy gyönyörű kiszélesedett medencében 1400 m magasan fekvő kis hegyi falu. Érintetlen természet, a gleccserek fehérlő csúcsa, idillikus virágzó rétek jellemzik.

A "Kis-Tibet-nek" is nevezett üdülőhelyen található Közép-Európa legnagyobb cirbolyafenyő erdeje.

A település legmagasabb pontja a 3496 m magasan lévő Rötspitze. Defereggental idegeforgalmának központja, szép fekvésű, jól kiépített nyári-téli üdülőhely.

A szomszédos St. Leonhard település a Brunnalm-sícentrum alapállomása( Bergbahnen St Jakob i. Def)

Leppleskofel felvonó a Defereggental síközpontban. A Defereggentalban található St. Jakobban 2022 decemberében nyitják meg Kelet-Tirol legmagasabban fekvő felvonóját. Az új, 6 személyes, fűtött ülésekkel és védőburokkal felszerelt Leppleskofel felvonó a korábbi Almspitz felvonó völgyállomásáról szállítja az utasokat 2683 méteres magasságba. Emellett az új téli szezonra három új sípályát is megnyitnak, amelyek még vonzóbbá teszik St. Jakob im Defereggental síterepet.

Ochsenlacke St.Jakob a DefereggentalbanSt. Veit in Defereggen (1495 m)

Magasan a völgytalapzat felett, a déli hegyoldalban fekszik. Hopfgartenhez hasonlóan több szétszórt házcsoportból áll, a legnagyobb a templom körüli.Tartomány:Tirol
Cím:9963 St. Jakob
GPS: 46° 54′ 56.14092″, 12° 19′ 29.41968″
Honlap: http://www.defereggental.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward