» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Festa del Torrone: Cremonai nugát és édesség fesztivál.A hagyományos olasz nugát mára az egész világot meghódította, és szinte minden városban megvan a maga sajátos receptje.

"Torrone" nélkül nincs karácsony Lombardia régióban, Milánótól délkeletre található Cremona hangulatos olasz város, és innen származik a különleges olasz édesség, a torrone (más néven nugát). A mennyei finomság - amit a helyiek főként karácsonykor fogyasztanak - olyan egyszerű összetevőkből áll, mint a tojásfehérje, a méz és a cukor, amit aztán teleszórnak pirított olajos magvakkal.

A legenda szerint a nugátot először egy mesterszakács készítette 1441 környékén, hogy meglepjen egy olasz párt az esküvőjére. A habcsókhoz hasonlító édesség eredetileg kőkemény volt, és csak később jelentek meg lágyabb változatai. Ma már számtalan nugátfajta közül válogathatsz a csokistól a cseresznyésen át a mogyorós citromosig, ami kiváló karácsonyi ajándék is lehet a szeretteidnek. Az ünnepi szezonban szinte az egész várost ellepik a pirított dióval, mandulával és mogyoróval készült finomságok.


Tartomány:Lombardia
Település:Cremona
Cím:Cremona
Honlap: http://www.festadeltorronecremona.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward