» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 3.000 m magasban fekvő határon nem könnyű megállni a határsértést! A 3.108 m magasban található kilátóplatform a határon fekszik.


A tiroli Kaunertal az osztrák-olasz határon fekszik.

A határt nem egyszerű megközelíteni, azonban nagyon is megéri. Amellett, hogy a lélegzetelállító a kilátás 3000 m magasban, egyik lábunkkal Ausztriában, a másikkal Olaszországban állhatunk!

A 26 km hosszú Kaunentaler Gletscherstrassén, 29 hajtűkanyar leküzdése után a Karlesjochbahn felvonóval közelíthető meg a 3.108 m magasban található kilátóplatform, amelyen a határ húzódik.

Maga a panorámaút sem érdektelen, hiszen útközben vízeséséket, hegyi állatokat (kőszáli kecskéket, mormotákat), hegyi tavakat, cirbolyafenyő erdőt láthatunk. Érdekesség, hogy itt, az út végén található Ausztria legmagasabban fekvő buszmegállója.

Kaunertal gleccser

A Kaunertal-gleccser, a téli sportok szerelmeseinek Eldorádója, a Kaunertal-gleccserúton, egy panorámaúton érhető el.

A Kaunertal-gleccser magashegyi paradicsomát 1980-ban nyitotta meg a Kaunertal-gleccserút: ez a Kaunertaler Gletscherbahnen által üzemeltetett magánút egész évben a völgyből a Weisseeferner-gleccser szélére (2750 méter tengerszint feletti magasság) vezet. A 26 km hosszú útvonalon 29 hajtűkanyar található, és az út 1500 méteres szintkülönbséget tesz meg.

A Kaunertal állandóan hófödte tájékozódási pontját már messziről fel lehet ismerni. A gleccser október és május között garantáltan havat kínál, a decembertől áprilisig nyitva tartó Fendels síterep mellett. Mindkét síterep egyetlen síbérlettel látogatható - a felvonóbérletet mozgó áron lehet megvásárolni, így a síbérlet óránként olcsóbbá válik.

A Kaunergrat Natúrpark a maga 58 920 hektárjával szintén a Glacier Park része. Hivatalosan 2003-ban ismerték el, miután a projekt már néhány évvel korábban elindult. Az Ötztáli-Alpok közepén fekvő természetvédelmi park régiójának gleccseres tája minden magassági szintre kiterjed, és hihetetlenül változatos természeti szépségeket kínál.Tartomány:Tirol
Település:Riezlern
GPS: 46° 56′ 44.5056″, 10° 44′ 38.0832″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward