» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Értékeld Te is:

A csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba. A kóstolóexpedícióhoz magyar nyelvű Audio Guide áll a látogatók rendelkezésére.


Csokoládészínház 

A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program állomásain nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat stb.

A vezetés elején a gyár munkatársa üdvözli a vendégeket, majd a látogatók a gyár mozijában "Kakaó-filmet" nézhetnek meg. Ezután kezdődik az Audio-Guide használatával a kóstoló program: szabadon lehet felfedezni a Zotter csoki gyártását, és kóstolni a finom csokikat.

2019-ben Csokoládészínház tovább bővült – 200 négyzetméterrel nő a látogatótér, aminek köszönhetően új kóstolóállomások és még több hely várja a vendégeket. Március közepétől forog a csokoládé-óriáskerék, elindul a praliné hullámvasút és robotok szolgálják fel az érintőképernyőn keresztül kiválasztott csokoládédarabokat. A bővítésnek köszönhetően a látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A csokoládé varázslatos világában tett utazás a Kakaó-moziban kezdődik és a Running Chocolate részleg futószalagján érkező kézzel készített kultikus csokoládéknál ér véget. A vadonatúj audioguide-nak köszönhetően a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak.

Winterzauber, Steirisches Thermenland, Schokoladenmanufaktur Zotter

(c) Österreich Werbung/Harald Eisenberger

Íme egy rövid áttekintés a teljesség igénye nélkül az új állomásokról:

Craft Akt Grinder

A Craft Akt Julia Zotter új termékcsoportja. A név utalás a kézművességre és a művészetre. A vadonatúj csokoládékat malmokban mutatják be. Miközben a malomkövek még forognak, a folyékony csokoládét már le lehet csapolni és meg lehet kóstolni. A malom peremét szándékosan lejjebb helyezték, hogy jobban meg lehessen figyelni a csokoládéfolyamot.

Endorphine Roller Coaster

Tiszta endorfin - a kicsi, kerek csokigolyók gombnyomásra gurulnak végig a hullámvasúton, egyenesen a kóstolókanálra, akárcsak a lottószámhúzásánál, csak itt minden gombnyomás nyer.

Nashido + Biofekt robotok

Tökéletes kiszolgálás. Az új robotok pralinékat és vékony töltött csokoládészeleteket, úgynevezett Nashido-táblákat szolgálnak fel. A vendégek egy érintőképernyős étlapról adhatják le rendelésüket és már érkeznek is a finomságok. Mindeközben pedig meg is figyelhetik az első két csokoládékészítő robotot munka közben, amik nagyon ügyesen tudnak vékony csokoládébevonatot önteni a nugátkockákra vagy megtölteni a Nashido formákat. 

Két robot pralinékat és töltött csokoládékat készít, egy pedig felszolgál. Igazán szórakoztató élmény!

Classic óriáskerék

Egy 1,4 méter magas falba süllyesztett óriáskeréken ritkaságszámba menő hozzávalók és a Classic sorozathoz tartozó csokoládék köröznek megnyugtató monotonitással, a romantikus hangulat kedvéért a háttérben még csillagok is fénylenek… egy tökéletes hely az álmodozáshoz és a kóstoláshoz.

Nussi Bussi Room - fogklinika

Végre egy látogatás a fogorvosnál, amitől egyáltalán nem kell tartani. Itt csak cukormentes csokoládét kóstolhatnak a vendégek és a nyugalom megőrzése érdekében egy finom csokoládéinjekciót kapnak, vagyis folyékony csokoládékrémet valódi fecskendőben, aminek garantáltan nincs mellékhatása és nem is szúr! A légkör azonban valóban olyan, mint a fogorvosnál: 2 tonnás hidraulikusan mozgatható fogorvosi székek és valódi fúrókarok a 60-as évekből – csak erős idegzetűeknek!

Mindemellett a vendégek számos érdekességet tudhatnak meg a csokoládé előállításáról, a biogazdálkodás és a fairtrade fontosságáról. Az élményekben gazdag program lezárásaként jöhet egy golftorna az Ehető Állatkert falusi golfpályáján vagy egy kis lazítás a szabadban.

A Zotter Csokoládémanufaktúra egész évben nyitva tart. Ínyenctúrák folyamatosan indulnak, de feltétlenül ajánlott előre bejelentkezni.

A napijegy magában foglalja a körsétát a Csokoládészínházban valamennyi új kóstolóállomást is beleértve, valamint a látogatást az Ehető Állatkertben, az ÖKO-Essbar étteremben.

Belépők 2024-ben:

4-5 év között: 7,90 euró/fő
6-10 év között 13,90 euró/fő
11-17 év között 16,90 euró/fő
felnőtt 19,90 euró/fő

A magyar nyelvű Audio Guide mellett a gyerekeknek speciális Audio Guide-t (Fun Guide) is kérhetünk, de ez csak német nyelven van. A Fun Guide azoknak is ajánlott, akik nem a hagyományos vezetésre kíváncsiak.

Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 9.00-19.00

Vezetések félóránként indulnak. Utolsó vezetés 17.30 h-kor indul

Akkor is érdemes ellátogatni a gyárba, ha nem akarunk a vezetésen részt venni. A csokigyártás ugyanis üvegfalak mögött történik, így mindent megfigyelhetünk.

A shopban nagyon finom csokikat vásárolhatunk! Minden szülinapos látogató egy kis ajándékot kap a pénztárnál!

Ehető Állatkert

A csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen "Ehető Állatkert" található. A projekt középpontjában az állat, a hús és az ember között álló szoros összefüggések állnak. Az "élni és élni hagyni" mottóval létrehozott kreatív biogazdaságban a látogatók régi haszonállatokat ismerhetnek meg, amelyeket fajtájuknak megfelelően tartanak. Itt élnek azok az állatok, amelyeket a Zotter manufaktúra alkalmazottai később a biokantinban elfogyasztanak. A látogatók szintén megkóstolhatják az imént látott állatokból készült különböző ételeket. A "ehető állatkertet" teljes mértékben ehető növényekkel telepítették be. Vagyis minden, ami az állatkertben nő, megehető, néha mindjárt séta közben is. Mindenki profitál az állatkertből, amely az állatoknak megfelelő körülményeket, míg a látogatóknak kreatív kikapcsolódást kínál.

Josef Zotter ehető állatkertje a gondolkodásunk megváltoztatására ösztökél. Tolerálhatjuk a tömeges állattartást, csak mert nem látjuk, mi történik ott? A kezdeményezés középpontjában az élelmiszer megbecsülése áll.

Az állatkert számos őshonos fajtának ad otthont: Skót felföldi marhák, mangalicák, túrmezei sertések, óstájer tyúkok, kacsák, ludak, pulykák, juhok, kecskék, dámvadak, pónik, szamarak, lámák, méhek, belga óriás nyulak, házi patkányok, fürjek, halak.

Élménypontok az állatkertben: csoki-fejőgép, parasztgolf, állatsimogató, óriáscsúszda, zenehallgatás a pataknál, relaxálás függőágyban, zöldségeskert az elmúlt évezred ősi gyümölcsfajtáival, napsétány stájer gyümölcsökkel. Ételbár bióételekkel.

Belépő az "Állatkertbe" 2024-ben: 

4-5 év között: 1,90 euró/fő
6-10 év között 4,50 euró/fő
11-17 év között 5,95 euró/fő
felnőtt 6,90 euró/főTartomány:Steiermark
Település:Riegersburg
Cím:8333 Riegersburg, Bergl 56
GPS: 46° 59′ 29.37563″, 15° 54′ 28.29528″
Honlap: http://www.zotter.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward