» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Értékeld Te is:

A csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba. A kóstolóexpedícióhoz magyar nyelvű Audio Guide áll a látogatók rendelkezésére.

A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program 8 állomásán nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat stb.

A vezetés elején a gyár munkatársa üdvözli a vendégeket, majd a látogatók a gyár mozijában "Kakaó-filmet" nézhetnek meg. Ezután kezdődik az Audio-Guide használatával a kóstoló program: szabadon lehet felfedezni a Zotter csoki gyártását, és kóstolni a finom csokikat.

Látogatásunkra érdemes előre jegyet foglalni, amit megtehetünk a gyár honlapján. Itt láthatjuk azt is, hány férőhely van még a kiválasztott időpontokban.

A magyar nyelvű Audio Guide mellett a gyerekeknek speciális Audio Guide-t (Fun Guide) is kérhetünk, de ez csak német nyelven van. A Fun Guide azoknak is ajánlott, akik nem a hagyományos vezetésre kiváncsiak.

Vezetések félóránként indulnak. Utolsó vezetés 17.30 h-kor indul

Akkor is érdemes ellátogatni a gyárba, ha nem akarunk a vezetésen részt venni. A csokigyártás ugyanis üvegfalak mögött történik, így mindent megfigyelhetünk.

A shopban nagyon finom csokikat vásárolhatunk! Minden szülinapos látogató egy kis ajándékot kap a pénztárnál!

Belépők 2017-ben:

4-5 év között: 4,90 euró/fő
6-10 év között 9,90 euró/fő
11-17 év között 12,90 euró/fő
felnőtt 15,90 eur/fő

A csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen "Ehető Állatkert" található. A projekt középpontjában az állat, a hús és az ember között álló szoros összefüggések állnak. Az "élni és élni hagyni"mottóval létrehozott kreatív biogazdaságban a látogatók régi haszonállatokat ismerhetnek meg, amelyeket fajtájuknak megfelelően tartanak. Itt élnek azok az állatok, amelyeket a Zotter manufaktúra alkalmazottai később a biokantinban elfogyasztanak. A látogatók szintén megkóstolhatják az imént látott állatokból készült különböző ételeket. A "ehető állatkertet" teljes mértékben ehető növényekkel telepítették be. Vagyis minden, ami az állatkertben nő, megehető, néha mindjárt séta közben is. Mindenki profitál az állatkertből, amely az állatoknak megfelelő körülményeket, míg a látogatóknak kreatív kikapcsolódást kínál.

Josef Zotter ehető állatkertje a gondolkodásunk megváltoztatására ösztökél. Tolerálhatjuk a tömeges állattartást, csak mert nem látjuk, mi történik ott? A kezdeményezés középpontjában az élelmiszer megbecsülése áll.

Az állatkert számos őshonos fajtának ad otthont: Skót felföldi marhák, magalicák, túrmezei sertések, óstájer tyúkok, kacsák, ludak, pulykák, juhok, kecskék, dámvadak, pónik, szamarak, lámák, méhek, belga óriás nyulak, házi patkányok, fürjek, halak.

Élménypontok az állatkertben: csoki-fejőgép, parasztgolf, állatsimogató, óriáscsúszda, zenehallgatás a patknál, relaxálás függőágyban, zöldségeskert az elmúlt évezred ősi gyümölcsfajtáival, napsétány stájer gyümölcsökkel. Ételbár bióételekkel.

Belépő az "Állatkertbe": 

4-5 év között: 1,90 euró/fő
6-10 év között 3,90 euró/fő
11-17 év között 4,90 euró/fő
felnőtt 5,90 eur/fő

Legutolsó frissítés: 2017. február

 

Tartomány:Steiermark
Település:Riegersburg
Cím:8333 Riegersburg, Bergl 56
GPS: 46° 59′ 29.37563″, 15° 54′ 28.29528″
Honlap: http://www.zotter.at

Régióválasztó