» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az úgynevezett "Buschenschank", vagyis a vidéki borozó az egyik legkedveltebb formája annak, hogy Stájerország 8 borútján megpihenjünk, beszélgessünk, helyi ízeket kóstoljunk és új energiával töltődjünk fel.


A borászok azon joga, hogy saját készítésű borukat a saját házukban minden különösebb engedély nélkül értékesíthessék, egészen II. Jószef császár egy 1784-ben hozott rendeletéig nyúlik vissza. A rendelet eredetileg arra vonatkozott, hogy a borász bemutathassa aktuális újborát a település lakóinak. 230 évvel később a vidéki borozók kínálata a vegetáriánus és vegán uzsonnáknak köszönhetően aktuálisabb, mint valaha. Kortalanok ugyanakkor a fatányéros uzsonnák, az otthonos légkör és a környező szőlőskertekre nyíló csodás kilátás. Ausztria zöld szívében több mint 800 vidéki borozó várja vendégeit.

A fatányéros uzsonna: a vidéki borozók örökzöld kínálata. A fogadókkal és éttermekkel ellentétben a vidéki borozókban csak hideg ételeket és saját készítésű borokat lehet felszolgálni. Egy önálló "Buschenschank-törvény" szabályozza, hogy pontosan mit lehet kínálni és mit lehet esetleg még pluszban hozzávásárolni. Egy vidéki borozóban például kávé vagy sör nem megengedett.

A Buschenschank-kínálat egyik legkedveltebb és legrégebbi ételkreációja a klasszikus fatányéros uzsonna. A név árulkodó: egy fadeszkán a legkülönbözőbb főtt és füstölt sonkavariációkat, sült oldalast vagy sertéssültet, füstölt kolbászt, sajtot, különböző krémeket, szalonnát, friss zöldségeket szolgálnak fel, és természetesen a reszelt torma sem hiányozhat.

Az idő azonban a Dél-stájer Borút mentén található borozókban sem állt meg. Pár éve már vegán és vegetáriánus uzsonnát is kínálnak a Buschenschankok.

 Tartomány:Steiermark

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward