» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Pitti olasz reneszánsz épület Firenze történelmi központjában, amelyben több múzeum kapott helyet, köztük a híres Pitti Képtár, a reneszánsz legnagyobb mestereinek műveivel. A Világörökség része.

A Pitti palota a Piazza Pittin található. Zárt folyosón közelíthető meg az Uffizi felől, amelyen a Mediciek által gyűjtött műkincsek tekinthetők meg.

A palota építését 1440-ben Brunelleschi kezdte el Luca Pitti megbízásából. 1549-ben fejezték be a középső és a 18. században a szárnyépületeket. A 16. századtól a tartomány fejedelmeinek, a 19. század végén illetve a 20. század elején az olasz királynak szolgált lakásul, ha Firenzében tartózkodott.

A palota épületszárnyaiban több múzeum kapott helyet:

Pitti Képtár/Galleria Palatina. Leopoldo és Carlo de Medici bíborosoknak és II. Ferdinánd nagyhercegnek gyűjteményéből áll. A körülbelül 500 darabból álló kollekció egyike Olaszország legértékesebb ilyen jellegű gyűjteményeinek: Raffaello, Fra Bartolomeo, Tiziano, Allori, Filippino Lippi, Albrecht Dürer, Pietro Perugino, Andrea del Sarto, Guido Reni, Salvatore Rosa freskói, festményei sorakoznak a falakon.

Királyi lakosztályok/Appartamenti Monumentali. A Medici-család 14 lakosztálya.

Modern Művészetek Múzeuma/Galleria d'arte Moderna. A múzeumban 1784-1924 között született festményeket állítottak ki. Elsősorban neoklasszikus és romantikus stílusú darabok alkotják a kiállítás anyagát.

Ruhamúzeum/Galleria del Costume. A gy?jtemény a 18. század végétől a 20. század elejéig mutatja be a divatos öltözeteket.

Museo degli Argenti. Földszinti termei egykor lakosztályok voltak, félemeleti termeiben tárgyi gyűjtemény látható.

Ezüstmúzeum/Museo delle Porcellane: A földszinten és félemeleten helyezkedik el, a Mediciek ún. nyári lakosztályában. Ezüst tárgyakat és porcelánokat mutat be.

Kocsimúzeum/Museo delle Carrozze. A múzeumban 18-19. századi udvari kocsikat, díszhintókat, gyaloghintókat láthatnak a látogatók.

Belépőjegy (2014):

Pitti képtár és Modern Művészetek Múzeuma kombinált jegy: 8,50 Euró/felnőtt, 18-25 éveseknek: 4,25 Euró. 18 éven aluliaknak ingyenes.

Porcelánmúzeum, ruhamúzeum, Bardini kertek, Boboli-kert, Museo degli Argenti, kombinált belépő: 7 Euró. 18-25 éveseknek: 3,50 Euró. 18 éven aluliaknak és 65 év felettieknek ingyenes.

Tartomány:Toscana
Település:Firenze
Cím:Firenze, Piazza Pitti
GPS: 43° 45′ 52.7481″, 11° 15′ 1.75781″
Honlap: http://www.palazzopitti.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó