» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bamberg óvárosát tartják a legszebbnek egész Németországban. 1993 óta az Unesco világörökség része, olyan látnivalókkal nyűgöz le, mint a katedrális és a számtalan romantikus faszerkezetes ház.


Bamberg óvárosa

Bamberg lakói az óváros központját szeretettel "Kis Velencének" nevezik, utalva a folyó partján való elhelyezkedésére és a korábbi halász településként szerzett múltjára. A Regnitz partjainál sorakoznak a fagerendás házak, apró előkertjeiket a kikötőhelyükön himbálózó uszályok szegélyezik.

A bambergi "szigetvárosban" gyönyörű sétálóutca húzódik, ahol kis üzletek és butikok, valamint a látogatókat tipikus frank specialitásokkal csábító éttermek és kávézók találhatók. Bamberg óvárosa, amelynek legtöbb favázas háza a középkorból származik, Németország legnagyobb épségben megmaradt belvárosa, és 1993 óta az UNESCO világörökség részének mondhatja magát.

Németország titkos sörfővárosa

Bamberg 142 hektáros területén nemcsak a három történelmi óvárosi negyed, Bergstadt, Inselstadt és Gartenstadt található, hanem itt találhatók azok a kincsek is, amelyek miatt Bamberg a világ minden tájáról érkező turisták számára igazi fénypont: a sörfőzdék - csak az óvárosban kilenc -, amelyek közel 50 különböző sört állítanak elő, amelyek közül különösen a Bamberg Rauchbier méltán élvezi a legjobb hírnevet. Bamberget mindenesetre gyakran nevezik Németország titkos sörfővárosának.

Itt nem csak iszol, hanem "elmész a pincébe". Ez a mondás onnan ered, hogy a sörfőzők még mindig részben a föld alatti sziklapincékben hűtik a sörüket. A sör illatán kívül egy csodálatosan nyugodt légkör lebeg a város felett, amikor az egész világ koccint egymással, és együtt isznak egy Seidlát (a bambergi kifejezés egy nagy sörre) - vagy néha még többet is.

E.T.A. Hoffmann találkozása egy beszélő kutyával

És mintha Bamberg önmagában nem lenne elég romantikus, a városon keresztül folyik a Majna-Duna-csatorna és a Regnitz folyó, amelyek partján - különösen nyáron - az egész világ találkozik.

A város melletti park, a Hain, ahol az író E.T.A. Hoffmann állítólag egyszer találkozott egy Berganza nevű beszélő kutyával, szintén páratlanul szép. Sokat elmond, hogy a helyiek az ebből a parkból áradó életérzést egyszerűen úgy jellemzik, hogy "a ligetben lenni".

Még az ajtók is műalkotások

A látogatókat a számtalan favázas ház is lenyűgözi, amelyeket valószínűleg egyetlen mesemondó sem tudott volna jobban kitalálni. A Bambergben tett séta során számos csodálatos látnivaló tárul elénk, mint például a régi városháza, a Böttingerhaus, a Geyerswörth-palota vagy a császári székesegyház. De Bambergben még az olyan látszólag egyszerű dolgok, mint az ajtók is kis művészeti alkotások.

A legendás Sandkerwa

Bamberg vad szíve a Sandstrassén dobog, ahol különösen esténként mélyen az éjszakába nyúlóan tombol az élet, és főleg fiatalok találkoznak, hogy élőzenét hallgassanak, táncoljanak, igyanak. A Sandkerwa, az itt évente augusztusban megrendezett népünnepély nem véletlenül legendás egész Németországban.

Az Ahörnlában azonban minden este egy másik csúcspontot is megkóstolhatunk: egy szaftos Krustenbraten-tekercset, vagy ahogy a bambergiek mondanák: Krustenbratla-Brötla.

A helyiek és a városuk azért olyan rokonszenvesek, mert szinte mindenhez hozzáteszik a "-la" szótagot. Így a már-már régimódi búcsúköszöntő Ade-ból Adela lesz, és a croissant itt amúgy sem croissant, hanem Hörnla.Tartomány:Bajorország
Cím:Bamberg
GPS: 49° 53′ 29.77584″, 10° 53′ 12.65208″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward