» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Albertina Bécs legnagyobb Habsburg lakópalotájában található. A múzeum a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteményének ad otthont.


Az Albertina Európa egyik legszebb klasszicista palotája.

A 21 teljes egészében helyreállított és értékes eredeti bútorokkal berendezett díszterem ragyogóan tükrözi a Habsburg idők lakó- és reprezentációs kultúráját.

A legnagyobb Habsburg lakópalota dísztermeit hajdanán Mária Terézia császárnő kedvenc lánya, Mária Krisztina hercegnő, később pedig annak örökbefogadott fia, Károly herceg, a Napóleon elleni asperni csata győztese használta. A ragyogó sárga, zöld és türkiz színekben pompázó, részben eredeti bútorokkal berendezett dísztermek a hajdani lakók korába repítik vissza a látogatókat. Érdemes megcsodálni mind a faragványok teljes aranyozását, amely a speciális "Albertina-Gold" ötvözettel készült, mind pedig a művészien kivitelezett parkettaborítású, rózsa- és ébenfa intarziákkal díszített padlót.

Az Albertina Múzeum a világ legnagyobb és legértékesebb grafikai gyűjteményeinek egyikével rendelkezik, amelyben olyan művek kapnak helyet, mint Dürer "Mezei nyúl" grafikája vagy Klimt nőtanulmányai. A gyűjteményt 1776-ban Albert von Sachsen-Teschen herceg, Mária Terézia császárnő egyik veje alapította. Az Albertina grafikai gyűjteménye több mint 60.000 grafikát és akvarellt, valamint a késő gótikától napjainkig kb. 900.000 nyomtatott grafikai munkát ölel át.

A gyűjteményével, amelyben központi helyet foglal el a nemzetközi klasszikus modern művészet egyik legjelentősebb európai gyűjteménye - a Batliner Gyűjtemény - az Albertina Bécsben és Ausztriában egyedülálló állandó áttekintést nyújt 130 év művészettörténetének legizgalmasabb fejezeteiről, a francia impresszionizmustól a német expresszionizmuson és az orosz avantgárdon át egészen napjainkig. Monet "Tavirózsák", Degas "Táncosnők" és Renoir "Lányka képmása" című alkotásai éppúgy megcsodálhatók itt, mint Beckmann, Macke, Chagall, Malevics, Rothko, Rainer és Katz festményei.

Ezenkívül rendelkezik az Albertina egy építészeti és egy fotógyűjteménnyel is (többek között Helmut Newton, Lisette Model képei), melynek darabjait külön kiállítások keretében mutatják be.

Audioguide több nyelven, magyarul sajnos nincsen. (4 euró/audioguide). Kérhető magyar nyelvű tárlatvezetés.
Gyerekenek német nyelvű Audio Guide (3 euró)

Belépő 2020: felnőtt 16,90 euró, egyetemi és főiskolai hallgató 11,90 euró. 19 éves kor alatt ingyenes

Kiállításlátogatás babákkal, gyerekekkel: A múzeumban pelenkázóasztal és gyerek WC is található. Babakocsi bevihető a kiállítótérbe, lifttel minden emelet megközelíthető. Étterem, ital és snack automata is található a múzeumban.

Németül tanuló nagyobb gyerekeknek német nyelvű Audio Guide (2,50 euró) bérelhető, vagy ingyenes rejtvényes füzet kérhető a pénztárnál.

Megközelítés: Metro U1, U2, U4 Karlsplatz/Oper, Metro U3 Stephansplatz/City.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Albertinapaltz 1
GPS: 48° 12′ 16.04052″, 16° 22′ 7.26276″
Honlap: http://www.albertina.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward