» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 800 éves Sappada az olasz Dolomitokban olyan mint egy kis csendes osztrák hegyifalu.


Sappada Olaszország északi részén, az osztrák határhoz közel 1250 m magasban helyezkedik el. Az 1500 lelket számláló városkát télen és nyáron egyaránt ellepik a turisták. A kisváros a völgy teljes szélességében elterül, a Piave folyóval az oldalán, melynek forrását is a közelben találhatjuk.

Gyönyörű a várost környező alpesi környezet, a 2700 méter magasságot elérő hegyek, a Perallba, melynek lábánál születik a Piave folyó, a tűlevelű fák, és a mezőkön pedig nyáron állatok legelésznek.

Sappada különlegességét nemcsak a helyi német nyelvjárás, hanem a falu elrendezése adja. A kisváros 15 falucskára van osztva, a legizgalmasabb részekben régi faházakat láthatunk, melyek érintetlenül megmaradtak. Ezeket a részeket "Sappada Vecchia"-nak nevezik. A város fő bevételi forrása a turizmusból származik. Évről évre több és több látogató érkezik, hogy itt pihenjen, szippantson a friss hegyi levegőből, vagy a számos sportolási lehetőség közül választva aktív pihenéssel töltse szabadságát.

A városból libegővel 2000 m magasba utazhatunk, ahol a túrázás közben a káprázatos kilátást csodálhatjuk.

Télen a családok számára kiváló síterep. Sappada tökéletes azok számára, akik most tanulnak síelni, vagy kis gyerekekkel keresnek nyugodt üdülőhelyet.

Mintegy 70 000 m2-en terül el Nevelandia, Európa egyik legnagyobb téli játszótere, ahol számos attrakció várja a kicsiket és szülőket egyaránt: csúszdák, ugrálóvárak, varázsszőnyeg, snow-tubing, bob-és korcsolyapálya.

Nyáron az Adventure Park Sappada erdei kötélpálya várja a kalandra vágyókat.

Aki a kulturális turizmus kedvelője, az ellátogathat a város számos múzeumába: I. világháborús Múzeum (Borgata Mühlbach), Helytörténeti Múzeum, amely bemutatja a környék paraszti kultúráját (Borgata Cretta), Giuseppe Fontana Néprajzi Múzeum.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Cím:32047 Sappada
GPS: 46° 34′ 1.64428″, 12° 41′ 15.74502″
Honlap: http://www.sappadadolomiti.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward