» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Passo del Pura hágó legmagasabb pontja 1418 m magasban van. A hágóhoz vezető hajtűkanyarokban gazdag úton van a Lago di Sauris tó, itt található a második legmagasabb gát Európában.


Saurisban a főszereplő a természet

A szűk utcáin sétálgatni csodálatos: úgy érzi magát az ember, mintha visszament volna az időben, ha a stavoliban, a hagyományos kő- és faházakban száll meg, amelyeket ma albergo diffuso-vá alakítottak át, és a hagyományos blockbau technikával épültek, amely a sarkokban egymásba illesztett egész fatörzsek használatán alapul, hogy szilárdságot adjanak a szerkezetnek.

Carnia e ritka szépségű szegletében kirándulhat a Sauris-tóhoz, kenuzhat vagy túrázhat.

Finom falatok Saurisban

A Karniai Alpok e gyöngyszeme nemcsak a varázslatos természeti tájról híres, hanem két abszolút kiválóságnak számító jellegzetes termékéről is: a Sauris sonkáról, amelyet a nagy kéményekben történő kíméletes füstölés ősi technikájával készítenek, és amelyet 1862 óta kizárólag bükkfa esszenciával végeznek a híres Wolf sonkagyárban, valamint a Zahre Beer kézműves sörről, amelynek történelmi sörfőzdéjében vezetett túrákon lehet részt venni.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Cím:Sauris
GPS: 46° 28′ 1.1361″, 12° 42′ 41.37376″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward