» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei turistakártyák - közlekedés Velencében


Értékeld Te is:

Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás Velencében.


Velence gyalog is teljes mértékben bejárható, nem szükséges vízibuszra ülni. Azonban érdemes legalább egyszer vaporettóra szállni, hiszen a Canal Grandét teljes hosszában csak így lehet megcsodálni, gyalog a partja nem járható végig.

A Szt. Márk térig, a Rialto-hídig, valamint a Piazzale Romáig a házfalakon elhelyezett sárga táblák mutatják az utat, így nem lehet eltévedni az egyébként nagyon kanyargós, labirintus-szerű utcákon. A táblák sokszor két irányba is mutatnak, ekkor mindkét útvonal jó.

Érdemes Velencében céltalanul bolyongani is, hiszen minden kis sikátorban, minden sarkon látható valami szépség, egy kis híd, egy szép épület. Ilyen esetben már nagyon könnyű eltévedni, tehát javasolt térképpel felszerelkezni.

Magas vízállás (acqua alta) főleg télen és ősszel, leggyakrabban novemberben és decemberben jellemző. Magas vízállás idején vigyünk magunkkal vízhatlan lábbelit.

Csomagmegőrző a vasútállomáson, a Piazzale Roma közelében található (min. 6 EUR/5 óra).

Belépő Velencébe

Velence 2024. január 16-án megkezdte a turistáknak szóló napijegyek árusítását. Az 5 eurós belépődíjat idén először a főszezonban vetik ki. A kötelező jegyváltást április 25-től vezetik be egyelőre kísérleti jelleggel.

A díjat azoknak a turistáknak kell megfizetniük, akik az április végétől július közepéig tartó főszezonban 29 pontosan meghatározott napon reggel 8.30 és délután 4 óra között szeretnék meglátogatni a csatornáiról és történelmi épületeiről híres olasz várost. A 29 nap többsége hétvégére esik.

A belépődíjat 2024-ben összesen 29 napon kell majd fizetni: április 25-30., május 1-5. és minden más hétvégén (szombaton és vasárnap) július 13-14-ig. Ez nem vonatkozik a Köztársaság napi hétvégére (június 1-2.).

A többnyelvű platform 2024. január 16. óta működik. A látogatók itt egy QR-kódot hívhatnak le, amelyet az ellenőrzések során fel kell mutatniuk. Ez igazolja a díj megfizetését vagy a mentességet. A belépési díjat a 14 év feletti turistáknak kell fizetniük. A velencei lakosoknak és a Velencében született személyeknek, az ingatlantulajdonosoknak (még akkor is, ha nem ott laknak), a diákoknak és az alkalmazottaknak nem kell belépési díjat fizetniük.

A 14 év alatti gyermekek, a fogyatékkal élők és a kísérő személyek belépőjegyet kötelesek foglalni, de nem kell fizetniük. Az óvárosban található szállodákban és nyaralóházakban megszálló személyek szintén mentesülnek a díjfizetés alól. Aki nem fizet, annak 50 és 300 euró közötti bírságra kell számítania.

Vaporetto (vízibusz) árak

2022-ben a vaporetto jegyára 7,50 euróról 9,50 euróra emelkedik a turisták számára.

 • 75 perc (átszállás engedélyezett, de visszaút nem): 9,50 EUR
 • 12 óra: 18 EUR (2021-ben)
 • 24 óra: 20 EUR (2021-ben)
 • 48 óra: 30 EUR (2021-ben)
 • 72 óra: 40 EUR (2021-ben)
 • 7 nap: 60 EUR (2021-ben)

A jegyeket érvényesíteni kell már a felszállás előtt, a vízibuszállomásokon elhelyezett automatáknál.

VELENCE KÖRNYÉKI BUSZJÁRATOK

A Velencét a szárazfölddel összekötő járatok végállomása a Ponte della Liberta lábánál lévő Piazzale Roma téren van.

Vonaljegy (75 perc, átszállás engedélyezett): 1,30 euró 10 db-os gyűjtőjegy: 11 euró. 12 óra, 24 óra, stb.: a fenti, vaporetto jegyekkel megegyező árak, melyek vízibuszra és buszokra egyaránt érvényesek.

Helyi, Velence környéki buszjáratok árai 2016-ban, azoknak, akik jóval olcsóbb, Velence szigetén kívüli szállást választanak (a reptérre közlekedő buszokra nem az alábbi árak érvényesek):

 • Vonaljegy (75 perc, átszállás engedélyezett): 1,50 euró - a buszon vásárolva: 3 euró
 • Vonaljegy (100 perc, átszállás engedélyezett): 2 euró
 • 10 db-os gyűjtőjegy 75 perces utakra: 14 euró
 • 10 db-os gyűjtőjegy 100 perces utakra: 19 euró
 • 12 óra, 24 óra, stb.: a fenti, vaporetto jegyekkel megegyező árak, melyek vízibuszra és buszokra egyaránt érvényesek.

BEJUTÁS VELENCE REPÜLŐTEREIRŐL

Ezek a vonalak gyors összeköttetést biztosítanak a belváros és a szárazföld között. A vízibuszokon kívül Treviso repülőtérről transzferbusszal 10 euróért lehet bejutni.

Marco Polo repülőtérről a legolcsóbb lehetőség a 8 euróért igénybe vehető 5-ös busz

PEOPLE MOVER DI VENEZIA

Tronchetto és a Piazzale Roma között közlekedő sikló.

A teljes útvonal 853 m, amit a járművek kb. 3 perc alatt tesznek meg, gyalog ugyanez kb. 20 perc lenne). A járművek az üzemidejük alatt kb. 7 percenként indulnak mindkét végállomásról.

Jegy (egy útra 2016-ban): 1,50 euró

PARKOLÁS

Parkolni a Pizzale Román (7 euró/2 óra), vagy az éppen a városközponton kívüli, de jóval olcsóbb a Tronchetto parkolóban lehet, ahonnan 2-es vaporettóval gyorsan az óvárosba lehet érni.

A legolcsóbb megoldás viszont a Velence közeli Mestrében parkolni, például a S. Giuliano parkolóban, ahonnan hajóval 25 perc alatt, olcsón Velencébe lehet érni. A parkolási díj itt 12 euró egy napra. Másik Mestre parkoló a Ca' Marcelo, a Mestre vasútállomás közelében, díja egész napra 6 euró. Egy harmadik parkoló Mestrében, az előzőknél jóval drágább, de a velencei parkolóknál még mindig jóval olcsóbb Garage Europa, mely a Velencébe közlekedő busz megállójával szemben van, ezzel a busszal 10 perc alatt Velencébe lehet érni. Ennek ára 2016-ban: 1. óra: 2,50 euró, 2. óra: 2 euró, 3. óra: 1,50 euró, 4-12. óráig: 1 euró, 12-24. óráig: ingyenes, 24 órára: 15 euró.

A Mestre vasútállomással szemben van a Parcheggio Gregory parkoló, ár 1 órára 2,50 euró, 6 órás időtartamtól, éjfélig bezárólag 15 euró (szombat, vasárnap és ünnepnap 16 euró). Szintén a vasútállomásnál van a Saba Parcheggi, itt a maximális napi ár 14 euró.

GONDOLA

Hivatalos gondola árak Velencében: 80 euró/40 perc nappal, minden további 20 perc 40 euró, és 100 euró/40 perc éjszaka, minden további 20 perc 50 euró. Maximum 6 ember ülhet egy gondolába.

TURISTAKÁRTYÁK

ROLLING VENICE CARD: 3 napig érvényes ifjúsági Travelcard 14-29 éveseknek: 22 euró, valamint szükséges hozzá egy 6 eurós Rolling Venice kártya előzetes megvásárlása, amely a Venezia Unica jegyárusító helyeken kapható. Az ifjúsági Travelcard érvényes vízibuszokra és buszokra is (kivéve a repülőterekre közlekedő buszok).

VENICE MUSEUM PASS (2016): A Venice Museum Pass a Civic Museums felügyelete alatt álló nevezetességek látogatására használható. A jegyek 6 hónapig érvényesek és egyszeri belépést biztosítanak a következő nevezetességekhez:

 • Dózse Palota
 • Museo Correr
 • Museo Archeologico Nazionale
 • Monumental Rooms of the Biblioteca Nazionale Marciana
 • Ca' Rezzonic
 • Palazzo Mocenigo
 • Casa Carlo Goldoni
 • Ca' Pesaro
 • Üvegmúzeum - Murano
 • Lace Museum - Burano
 • Természettudományi Múzeum

Venice Museum Pass árak (2016-ban): 32,40 euró/felnőtt, 26,40 euró/gyermek

ALILAGUNA TIME TICKETS

CHORUS CHURCH PASS

VENEZIA UNICA CITY PASS

VENEZIA UNICA CULTURE PASS

VENEZIUNICA PUBLIC TRANSPORT TICKET

A turistakártyákról naprakész infók: www.veneziaunica.it, actv.avmspa.it, alilaguna.it, www.chorusvenezia.org, www.venice-museum.com, www.actv.it/peoplemoverTartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Honlap: https://public-transport.tickets-venice.com/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward