» Olaszország

» Olaszország » Abruzzo » Nápoly


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Ferrovia dei Parchi vasútvonalat 1897-ben avatták fel a Sulmona-Isernia vonalon, hogy összeköttetést biztosítson Abruzzóból a Tirrén-tengeri oldalra és Nápolyba.


Ha szeretné felfedezni Abruzzo legérdekesebb természeti és kulturális útvonalait, elmerülve egy letűnt kor hangulatában, olyan állomások között, ahol megállni látszik az idő és a makulátlan természet között, akkor a Ferrovia dei Parchi történelmi "Centoporte" vagy "Corbellini" kocsijaival az 1930-as és 50-es évekből származó, régi vonatával tökéletes választás.

Mivel a vonal nagy része olyan védett területeken halad át, mint a Maiella Nemzeti Park és az Abruzzói Nemzeti Park, a vonalat "a parkok vasútja", újabban pedig "Olaszország transzszibériai vasútja" néven ismerik.

Az "olaszországi transzszibériai vasút" kifejezés 1980-ban született Luciano Zeppegno újságíró és író által, aki egy menetrend szerinti vonaton utazott, és akit annyira lenyűgözött az Altipiani Maggiore d'Abruzzo térségében hirtelen leesett hó és a fagyott szibériai sztyeppére emlékeztető táj, hogy az akkori Gente Viaggi magazinban cikket szentelt ennek az élménynek.

Az indulás mindig szombatonként és vasárnaponként 8.45 és 9.00 között történik Sulmona állomásról, míg a visszaindulás időpontja az évszaktól és az útvonal hosszától függően kissé változik: a téli szezonban 18.00 és 19.00 között, a világosabb évszakokban pedig 19.00 és 20.00 között.

Az útvonalak időszakonként változnak: közös bennük, hogy néhány megállót tesznek meg, és mindig a vonal nagy részét lefedik Roccarasoig (52 km hosszú vonal), míg a különböző végállomások (Roccaraso, Castel di Sangro, Carovilli) miatt különböznek egymástól.

Mivel ez egy régi vonat, nem akadálymentesített. A kerekesszékeseknek kísérőre van szükségük a fel- és leszálláshoz. A kerekesszékek összecsukhatóak és a történelmi vonat végén lévő poggyászkocsiban vagy a megfelelő hasznos hellyel rendelkező kocsik egyikében szállíthatóak. A kis és közepes méretű kutyák pórázon és felár nélkül felvihetők a vonatra. A kerékpárokat a történelmi vonaton felár nélkül lehet szállítani, és azokat induláskor a személyzetnek kell leadni, hogy a vonat végén lévő, kerékpártartóval felszerelt speciális csomagszállító kocsiban tárolják.Tartomány:Abruzzo
Cím:Sulmona
GPS: 42° 4′ 8.52582″, 13° 55′ 43.67798″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward