» Olaszország

» Olaszország » Campania » Nápoly

Mit vigyünk haza egy nápolyi utazásról?


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nápoly a turisták egyik kedvenc célpontja, köszönhetően a sikátorain és műemlékein átszűrődő történelemnek. De miután megcsodálta a város és épületeinek szépségét, mit vigyen haza emlékbe az utazásról?


SZERENCSESZARV

A nápolyiak, mint tudjuk, nagyon babonás emberek, és a babonás tárgy par excellence a szerencseszarv. Természetesen ahhoz, hogy hiteles talizmán legyen, a szarvnak rendelkeznie kell bizonyos alapvető tulajdonságokkal: kézzel készítettnek és szigorúan pirosnak kell lennie, amely színt mindig is a szerencsével hozták összefüggésbe.

Fontos: ahhoz, hogy a negatív energiák ellen hatásos legyen, a szarvat ajándékba kell adni, és nem személyesen kell megvenni.

A "curniciello", ahogy a nápolyi dialektusban nevezik, "tuosto, stuorto e cu 'a ponta" (kemény, görbe és hegyes) kell legyen.

BETLEHEMES FIGURA

Akik karácsonykor Nápolyba látogatnak, azokat egy nagyon zsúfolt és festői utca nyűgözi le: ez a Via San Gregorio Armeno, más néven a "via dei presepi" (a betlehemek utcája). Itt található ugyanis számos, egész évben nyitva tartó műhely, amelyekben kézművesek dolgoznak, akik a jászolok művészetének szakértői. Lehetetlen nem észrevenni a terrakotta szobrocskák tökéletességét, amelyeket mind kézzel készítettek a mesterek

A klasszikus jászolfigurák mellett a kézművesek minden évben megalkotják a pillanatnyilag legnépszerűbb figurákat, így a legapróbb részletekig megformált miniatűr szobrokat találhat a zene, a politika vagy a sport szereplőiről.

CRAVATTA

Nápoly világszerte ismert férfi szabóságáról is, és ha a nápolyi divat eleganciáját és előkelőségét szeretné hazavinni, akkor nem hagyhatja ki, hogy ne vásároljon magának vagy barátainak egy Marinella nyakkendőt. Államfők, királyi családok, nagykövetek, de olyan férfiak is viselik, akik nem akarnak észrevétlenek maradni.

A Nápoly központjában található Marinella nyakkendőket ma már a kifinomultságot és a minőséget kedvelők is értékelik. Marinella a Via Riviera di Chiaia, 287. szám alatt található.

PULCINELLA

A Pulcinella, Nápoly jelképe par excellence, az egyik leghíresebb olasz maszk a világon. A cornettikkel és a púpos szobrocskákkal együtt ("o scartellato", nápolyi dialektusban) az egyik legnépszerűbb szerencsehozó.

A Punchinello szobrocskák minden méretben és anyagban kaphatók, a kerámiától a terrakottáig, és mondani sem kell, hogy előnyösebb, ha egy egyedi darabot vásárolunk, amelyet kézzel készítenek a városban szétszórtan található számos műhely egyikében.

FINOMSÁGOK

A Nápolyba látogatókat nemcsak a város történelmi és építészeti szépsége, hanem a nápolyi kulináris élvezetek is lenyűgözik. A kávé, a forró sfogliatelle, a rumbabák és a pizza páratlanok a világon bárhol, és ezeket a helyszínen kell élvezni és értékelni.

De egy kis Nápolyt is magával vihet, a gasztronómiai ínyencségekkel, amelyeket még akkor is élvezhet, ha hazaérkezik. Mozzarella di bufala, sfogliatelle (ricce vagy frolle), taralli sugna e pepe vagy egy üveg limoncello kevésbé kellemetlenné teszi a hazatérést, és boldoggá teszi a barátokat, akiknek odaadja.Tartomány:Campania
Település:Napoli
GPS: 40° 50′ 9.36096″, 14° 14′ 55.61736″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward