Legfrissebb hírek

Belga hírek

A belga útlevelekben híres rajzfilmfigurák jelennek meg

Belgium új útlevelében híres rajzfilmfigurákat fog szerepeltetni: Tintin több más világhírű figurával együtt a belga útlevélre kerül.

Hitlernek is fájt rá a foga: most új helyen látható a világ leghíresebb szárnyasoltára

A genti Szent Bávó-székesegyház 30 millió eurós felújítása után a képzőművészet kedvelők új, tágasabb helyen tekinthetik meg a katedrális híres korai reneszánsz szárnyasoltárát.

Brüsszelben idén megtartják a karácsonyi vásárt

A Brüsszel történelmi belvárosának utcáin rendezett, külföldről is látogatókat vonzó, hagyományos karácsonyi vásár november 26-án nyitja meg kapuit.

Új belga bejegyzések

Dinant

A Meuse folyó partján, egy szűk szorosban fekvő 13 ezres Dinant Belgium alighanem legfestőibb fekvésű városa.

Waterloo

A waterlooi csatamezőnek nincs temetője, egy múzeum és emlékmű jelzi, hol zajlott az európai történelem egyik leghíresebb csatája.

Brugge

Észak Velencéjének a belvárosa az UNESCO a világörökség része. A flamand városok legszebbike, a középkori központját mindmáig érintetlenül megőrizte.

Brüsszeli virágszőnyeg

A világörökség részévé húsz éve választott brüsszeli főteret, a Grand Place-t beborító virágszőnyeg világhíresség, és hírneve részben ritkáságában rejlik. Csupán kétévente készítik el ugyanis - mindig augusztus második hétvégéjén -, és csak három-négy napig látható.

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward