Flandriában varázslatos adventi fényfesztiválok várják a látogatókat

2022. november 5.

print Hetedhétország.hu

Flandriában varázslatos adventi fényfesztiválok várják a látogatókat

A hosszú téli éjszakákon látványos installációk, izgalmas fényjátékok várják a látogatókat.

Fényfesztivál Gentben

A flamand Gent városa, november közepén hatodik alkalommal ad otthont a fényfesztiválnak. Ebben az időszakban a város a nemzetközi hírű fényművészek színpadává válik. A hosszú téli éjszakákon látványos installációk, izgalmas fényjátékok és izgalmas előadások várják a látogatókat a 6,5 km hosszú pályán. Az épületek, vízfelületek és zöldterületek izgalmas színkombinációkba burkolóznak.

A hátteret nem csak a történelmi óváros kiválasztott helyszínei adják. Ezúttal Gent ipartörténete is új megvilágításba kerül. 

A fényfesztivál ingyenesen látogatható.

December elejétől Gent ünnepi ruhába öltözik. A történelmi belváros téli csodavilággá változik a belvárosi karácsonyi vásárral, ahol 150 stand kínál finomságokat, kézműves termékeket, ajándékötleteket és még sok mást. A korcsolyapálya helyett idén görkorcsolyapálya is lesz (december 8. és 31. között). Az ünnepi díszkivilágítás (november 28. - január 9.) és a Gravensteen-i Téli Csodavár (december 10. - január 8.) teszi teljessé a képet.

Winter Glows Brügge-ben

A Winter Glows idén 2022. november 25-én kezdődik és január 8-ig tart.

Tizenhárom fényinstalláció található Brügge történelmi városában, és egy túra keretében látogatható. A Winter Glow alkalmazással egy további virtuális installációt is felfedezhet a kiterjesztett valóságon keresztül. A Minnewaterparkban jégpálya és téli bár emeli a hangulatot.

A karácsonyi vásár idén teljesen új arculatban pompázik, a hagyományos hangulatot modern dizájnnal ötvözve. A piactéren található 50 standon minden megtalálható, ami egy hagyományos karácsonyi vásáron elvárható. A 't Zand 20 standja tökéletes a gyermekes családok számára, míg a Simon Stevinplein a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt.

Winter Glows Brüsszel

2022. november 25. és 2023. január 1. között Brüsszel központja ismét téli csodaországgá változik, és öt héten át egyedülálló ünnepi hangulatával varázsolja el a látogatókat. A Winter Wonders mesebeli karácsonyi élményt kínál Európa egyik legszebb karácsonyi vásárával, egy hatalmas, ünnepi díszítésű karácsonyfával és a Grote Markton megrendezett, immár híres fény- és hangshow-val.

Karácsony Antwerpenben

A város gyönyörű központi pályaudvarától fényösvény vezet a történelmi központba, ahol karácsonyi vásár, korcsolyapálya és óriáskerék gondoskodik az ünnepi hangulatról. A nagyszerű zenei előadások és a karácsonyi bevásárlási lehetőség mellett a lenyűgöző szilveszteri tűzijáték miatt is érdemes ellátogatni a városba.

(Címlapfotó: Gent (c) flickr (CC BY-NC 2.0)/Stad Gent-Dienst Toerisme/Bas Bogaerts)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play