» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Nagy-London

London gyerekekkel: tippek városnézéshez


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A brit metropolisz mindig a világ legérdemesebb városainak listáját vezeti. Tele van történelmi látnivalókkal, izgalmas látnivalókkal és változatos élményekkel. A családok számára gyerekjátékká teszi a városnézést.


 

PADDINGTON TÚRÁK

A városnézés fárasztó tud lenni. Sokkal izgalmasabb, ha a városnézést összekötjük Nagy-Britannia leghíresebb medvéjének felkutatásával: A Paddington pályaudvaron a Paddington Shopban (ingyenes) térképet találsz a medve útjairól a könyvekből és a filmekből, a szereplőkkel együtt. Pakold be a lekváros szendvicseket, és pattanj a mancsodra.

 

MÚZEUMOK

Több mint 200 vár a brit fővárosban! A nagyszabású és rendkívüli múzeumoktól a furcsa múzeumokig van itt valami a fiatal és idősebb felfedezőknek, és sok állami múzeum ingyenes, például a Tudományos és a Természettudományi Múzeum.

TOWER BRIDGE

Már a londoni Towerrel szemben is láthatod: A 19. századi Tower Bridge, amely a Temze két partját köti össze. A két torony közötti utak között hídmúzeum működik, többek között egy 10 méter hosszú, üvegpadlós részen, ahonnan jól látható az alatta zajló forgalom.

 

ŐRSÉGVÁLTÁS

A Buckingham-palota előtti őrségváltás turisták ezreit, köztük tömegeket vonz. A Horse Guards Parade-on minden hétköznap 11 órakor zajló lovas királyi életőrség őrségváltása sokkal gyermekbarátabb.

 

HARRY POTTER WORLD &TWIST MÚZEUM

Sok szülő számára a londoni utazás egyik fő oka, hogy Harry Potter nyomába eredjen. Ebbe természetesen beletartozik a Harry Potter Studio Tour (www.wbstudiotour.co.uk) is.

 

 

TIPP: Ha a Harry Potter Studio Tourt szeretné meglátogatni, érdemes előre tervezni, mivel a jegyek gyakran több hónapra előre teltházasak.

 

A városban több túra is indul a film helyszíneire (Leadenhall Market, Millennium Bridge). Az érzékeket próbára tevő, varázslat nélküli illúziókkal a Twist Múzeumban (www.twistmuseum.com) találkozhatunk.

 

ZENE

Európa zenei fővárosában vagyunk. A West End színházi negyedében egyik helyszín követi a másikat. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget! Az "Oroszlánkirály" és a "Frozen" népszerű a fiatal látogatók körében.

 

A régóta futó kedvenc "Mamma Mia!" garantáltan az egész család számára szórakoztató lesz. Atipikus: a színházban uralkodó kötetlen hangulat: farmer és pulóver nem probléma, a nézőtéren enni és inni is szabad(www.londontheatre.co.uk).

INFO

Londonban a legjobban tömegközlekedéssel lehet közlekedni. A 11 év alatti gyerekek felnőtt kíséretében ingyen utazhatnak. Ajánlott: Oyster Card - újratölthető kártya, amellyel az utazások több mint 50%-kal olcsóbbak, mint az egyszeri jeggyel történő utazás. Mindenképpen utazzon a piros emeletes buszokon is! A legtöbb látnivalóhoz online előre megvásárolhatja a jegyeket a kívánt időpontra (így elkerülheti a hosszú sorban állást).

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ Londonról:

www.visitlondon.com, www.visitbritain.comTartomány:Nagy-London
Település:London
GPS: 51° 30′ 56.22372″, -0° 5′ 31.19388″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward