» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legszebb forgatási helyszínek a Bridgertonból.


Az első évad sikere után nemrég indult el a Bridgerton családról szóló fiktív sorozat 2. évada a Netflixen. A cselekmény ismét a 19. század végén játszódik a londoni előkelő társaságban, és miután az első évad a legidősebb lányról, Daphne-ról szólt, most a legidősebb fiú, Anthony körül forog. Megfelelő feleséget keres, akivel családfőként folytathatja a köztiszteletben álló Bridgertonok hagyományát. A szerelem csak alárendelt szerepet játszik számára - de az évad során egyre nehezebben.

A Bridgerton első és második évadának legszebb forgatási helyszíneit mutatjuk be, amelyek mindegyike az Egyesült Királyságban található. 

A "Bridgerton" számos helyszíne a délnyugat-angliai Bathban található.

Wrotham Park, South Mimms

Ez a forgatási helyszín fontos szerepet játszik a Bridgerton 2. évadában. Ez ugyanis a család nyári rezidenciája, amelyet a sorozatban "Aubrey Hall"-nak hívnak. Itt játszik együtt a család, itt kéri meg Anthony Edwina kezét, és itt csírázik ki a szerelem közte és Kate között.

A valós vidéki ház, a Wrotham Park a hertfordshire-i South Mimms községben található. Ez egy 10 négyzetkilométeres birtok központi eleme, amely teljes egészében egy család tulajdonában van. Maga a ház az egyik legnagyobb magánház Nagy-Britanniában - abban a tekintetben, hogy meglehetősen nehéz meglátogatni.

Holburne Múzeum, Bath

A Holburne Múzeum a Bridgerton 2. évadában gyakran látható forgatási helyszín.

A múzeum szolgál a Danbury House forgatási helyszínéül, ahol Kate és Edwina Sharma, valamint édesanyja a báli szezonban tartózkodik. A Wrotham Parkkal ellentétben a Holburne Múzeum nyitva áll a nagyközönség előtt. A múzeum, mint oly sok más helyszín Bathban, így a Bridgerton-rajongók számára is kiválóan alkalmas a látogatásra.

Wilton House, Salisbury

A harmadik helyszín, amelyet a Bridgerton második évadában többször is forgatási helyszínként használtak, a Wiltshire-ben, Salisbury mellett található Wilton House. A vidéki ház pompás belső tereit elsősorban Charlotte királynő különböző szobái használják. Például a Wilton House dupla kocka szobája a forgatási helyszín Eloise Bridgerton trónteremben való debütálásához.

Egyébként: ha a helyszín ismerősnek tűnik, az nem meglepő. A Wilton House a The Crown című filmben a Buckingham-palota forgatási helyszínéül is szolgál.

Prior Park, Bath

A Bridgerton első évadának számos szabadtéri jelenetét a délnyugat-angliai Bath városában, a Prior Parkban forgatták. Ez egy vidéki ház kiterjedt parkosított kertekkel, amelyeket a 18. században alakítottak ki. Több tó, rét és erdő található benne, valamint a híd.

Royal Crescent, Bath

A "Bridgerton" számos helyszíne a délnyugat-angliai városban található.

A városközpontban számos épületet György-stílusban építettek, így kiváló hátteret biztosítanak a 19. század eleji eseményekhez. A Bathban található Royal Crescent múzeum homlokzata a sorozatban szereplő Featherington család otthona. A ház egy 30 házból álló hosszú, félköríves elrendezésű komplexum része. A Royal Crescent 1767 és 1775 között épült John Wood the Younger építész tervei alapján. A házsor ma a 18. századi háztartási kultúra múzeumaként működik.

Gyülekezeti termek, Bath

Szintén Bathban forgattak számos belső jelenetet, amikor az előkelő társaság táncra vagy más ünnepségekre gyűlik össze. "A Assembly Rooms teaszobája és bálterme volt a színhelye számos ilyen extravagáns esti jelenetnek".

Az épületben a pompás termek mellett egy divatmúzeum is helyet kapott, amelyeket a "való életben" is rendezvényekre használnak.

Castle Howard, Yorkshire

A sorozatban Daphne Bridgerton ebbe a kastélyba költözik, miután feleségül megy Hastings hercegéhez.

A Castle Howard egy kastély Észak-Yorkshire-ben, nem messze York városától. A "Bridgerton"-ban a pompás épület Hastings hercegének birtokaként szolgál, amelyet a sorozatban Clyvedon kastélynak hívnak. A forgatás a kastély kiterjedt kertjeiben is zajlott.

Az a falu pedig, amelyet a sorozatban a herceg és a hercegné gyakran meglátogat, a közeli Coneysthorpe.

Hampton Court Palace, London

A Bridgertonban a mindenki által csodált Charlotte királynő kastélya valójában a londoni Richmond upon Thames kerületben található Hampton Court Palace.

A hatalmas palota a kiterjedt parkjával együtt csak a sorozat külső felvételeinek hátteréül szolgált.

Lancaster House, London

A királynő palotájában készült belső felvételek máshol készültek, mégpedig a londoni St James's negyedben található Lancester House-ban.

A palotaszerű kúriának van egy hatalmas csarnoka, benne egy íves lépcsőházzal, amely tökéletesnek tűnik filmforgatásra.

Ranger's House, London

Egy másik londoni kastély, a brit főváros délkeleti részén, a Greenwich Park mellett található Ranger's House a Bridgerton család rezidenciájaként szolgált.

A 18. század elején épült, és ma többek között a német származású Sir Julius Wernher több mint 700 gyűjteményi tárgyat bemutató múzeumnak ad otthont.GPS: 54° 42′ 8.4762″, -3° 16′ 35.67108″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward