» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia

Agatha Christie inspirációja: Burgh-sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sziget ihlette Agatha Christie írónőt két leghíresebb művének megírására.


A luxusszállodát is magában foglaló angol sziget eladó.

Burgh Island, a Devon partjainál lévő árapály-sziget új tulajdonost keres. Alig 17 millió euróért többek között egy luxushotelt és egy pubot is lehet kapni.

A Burgh-sziget körülbelül 200 méterre van a szárazföldtől.

A sziget ihlette Agatha Christie írónőt két leghíresebb művének megírására, most pedig a Burgh Island eladó. A Délnyugat-Anglia partjainál lévő kis árapály-szigetért 15 millió fontot (17,3 millió eurót) kérnek.

Ezért nemcsak a 11 hektáros szigetet kapják meg, hanem egy luxushotelt is, amelynek építtetője Christie egyik barátja volt, az ország egyik legrégebbi kocsmáját - a 14. századból származó The Pilchard Innt - és egy kifejezetten az írónő számára épített tengerparti kunyhót.

Christie többször is megszállt az art deco Burgh Island Hotelben, és a sziget ihlette meg az "Tíz kicsi néger" (1939) című bestsellerét, valamint a "Nyaraló gyilkosok" (1941) című detektívregényt, amelyben Hercule Poirot nyomoz.

Aki megveszi, egyúttal hozzájut a szigeten található luxushotelhez, az ország egyik legrégebbi kocsmájához (a Pilchard Inn 1336-ból származik), és ahhoz a tengerparti házikóhoz, amit Christie-nek építetek. A nyolc hektáron elterülő sziget 250 méterre fekszik a parttól, Bigbury-on-Sea település közelében. Apálykor száraz lábbal megközelíthető, dagálykor különleges, magasított homokjáró szállítja oda a turistákat.

Van azonban egy dolog, amit a Burgh-sziget leendő tulajdonosának, valamint a vendégeknek tudniuk kell: mint minden magára valamit is adó kis brit szigetről, állítólag kísértetjárta. Konkrétan egy szerzetes, aki a sziget dombján egykor álló középkori kápolna romjaiban él, valamint Tom Crocker, a hírhedt kalóz.Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Island Burgh
GPS: 50° 16′ 46.03242″, -3° 53′ 59.78854″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward