» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Brighton egy gyönyörű tengerparti város az Egyesült Királyság délkeleti részén.


A londoni Gatwick repülőtérről vonattal fél óra alatt el lehet jutni Brightonba - de nem ez az egyetlen ok, amiért a híres tengerparti üdülőhelyet "London by the Sea"-nek is nevezik. Cukorkaszínű házak, viktoriánus villák, vintage boltok, mókás bárok, kávézók és kocsmák jellemzik a 600 000 lakosú várost. A strand nem egy klasszikus fürdőstrand, hanem találkozóhely, kaland- és pihenőhely egyben.

British Airways i360 kilátó

A dél-angliai Brightonban találhító 161 méter magas épület egy különleges kilátó, amelyről akár 42 kilométerre is lehet látni.

A közvetlenül a tengerparton magasodó British Airways i360 gyakorlatilag egy acélcső, amelyen egy 18 méter átmérőjű üvegkorong emelkedik fel 137 méter magasba.

A korongban, amely tízszer akkora, mint a London Eye egy kapszulája, egyszerre nagyjából 200 ember fér el és gyönyörködhet a körpanorámában.

A felemelkedés 20 perc, amiért a felnőtteknek 13,50 fontot, a gyerekeknek 6,75 fontot kell fizetniük.
    
A világ legvékonyabb tornyaként beharangozott épület megosztja a helyieket, egyesek "szörnyetegként" tekintenek rá, mások "világszínvonalú, lenyűgöző építménynek" tartják.

Brighton Pier

Az ikonikus tengerparti móló a város egyik legismertebb látványossága. A mólón található szórakoztató park és vidámpark, valamint éttermek és üzletek.

A több mint 120 éves Brighton Pier vidámparknak, játéktermeknek, éttermeknek, büféknek és szuvenírstandoknak ad otthont. A 2002-ben tűzvészben elpusztult West Pier fémváza népszerű fotómotívum. A legjobb, amit tehet, ha csak kényelembe helyezi magát az egyik nyugágyban, és figyeli a nyüzsgést.

Royal Pavilion

Ez a csodálatos indiai stílusú palota a város központjában található, és a brit királyi család egykori nyári rezidenciájaként szolgált. A palotát exotikus berendezések és gyönyörű kertek jellemzik.

Brighton Beach

A homokos tengerpart és a tiszta kék víz a város egyik legvonzóbb látványossága. A tengerpart mentén sétálva számos étterem, bár és üzlet található.

Brighton Toy and Model Museum

Ez a múzeum a játékok és modellek szerelmeseinek kihagyhatatlan látnivaló. A múzeumban számos antik játék és modell látható, amelyek nagy érdeklődést keltenek.

The Lanes

A labirintus-szerű sétálóutcában található üzletek és boltok gyűjteménye különleges vásárlási élményt nyújt. A régi, csodálatos épületek és a kis, független boltok miatt a Lanes egyedülálló hangulatú hely.

Brighton Museum and Art Gallery

A múzeum a város történelmét és művészeti alkotásait mutatja be. A múzeum gyűjteménye tartalmazza a város múltjának fontos tárgyait, valamint modern művészeti kiállításokat is.Tartomány:Délkelet-Anglia
Cím:Brighton
GPS: 50° 49′ 17.26536″, -0° 8′ 24.20196″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward