» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország

Ammergau Alpok: hegyvidéki táj egyenesen egy képeskönyvből


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lélegzetelállító hegyi táj, csillogó tavak, mély szurdokok és túraútvonalak széles hálózata, amelyeken gyalogosan fedezheti fel a régió legszebb szegleteit - az Ammergaui-Alpok igazi álomcélpont.


Ammergau Alpok: hegyek, mint egy képeskönyvben

Hatalmas hegyóriások, mélyen a hegyekbe vágott völgyek és szurdokok, alpesi legelők és romantikus folyótájak teszik az Ammergaui-Alpokat változatos és izgalmas tereppé a természetkedvelők, hegymászók és túrázók számára. Az olyan szép alpesi városok, mint Oberammergau, és a történelemmel átitatott helyek a világ minden tájáról vonzzák a kultúra szerelmeseit.

Neuschwanstein kastély

Neuschwanstein, Castle, Nyár, Pihenés, Ünnep, Holiday

(c) pixabay

Az Ammergaui-Alpok talán legnagyobb vonzereje a híres Neuschwanstein-kastély, amely mesebeli kastélyként magasodik a Hohenschwangau fölötti hegyen. A világ minden tájáról érkező turisták minden évben meglátogatják II. Lajos bajor király álmát, aki a 19. század végén építtette a csodálatos épületet. Nem kevésbé szép az etalali Schloss Linderhof, amely a 18-19. század fényűző, feudális világába repíti a látogatókat. A linderhofi kastélyt az uralkodó kedvenc helyének tartották, aki szeretett ide visszavonulni.

Linderhof kastély - Ahol II. Lajos az álmainak hódolt

A linderhofi kastélyt a 18. századi francia "örömpaloták" mintájára építették.

A Linderhof-kastély az Ammergau-Alpokban, Bajorország déli részén található. Neuschwanstein és Herrenchiemsee mellett ez a legkisebb a három kastély közül, amelyeket II. Lajos építtetett uralkodása alatt. Gondos kertjeivel és parkjaival éles kontrasztot alkot a környező táj hatalmas erdeivel és zord hegycsúcsaival.

A Linderhof-palota a három kastély közül a legkisebb, de egyben az egyetlen olyan kastély, amely II. Lajos életében készült el. A király eredetileg arról álmodott, hogy itt, Ettal Graswang városrészében egy "német Versailles"-t épít. Végül egy kisebb palota lett belőle, amely inkább egy 19. század végi királyi villára hasonlított - az új barokk ékköve.

A Linderhof-kastély 1878-ban készült el, és hamarosan a nyughatatlan uralkodó kedvenc helyévé vált, aki szeretett visszavonulni a rezidenciájába. A Linderhof-palotával a magányos ember egy teljesen saját világot teremtett. Még ma is lenyűgözi a pompás épületet látogatókat annak pompája és szépsége.

A palota gazdagon díszített homlokzata mögött a látogatók a 18-19. század fényűző, feudális világába csöppenhetnek. Drága festmények, csillogó tükrök és kristálycsillárok uralják a belsőépítészetet; különösen a felső emeleten található királyi magánszobákban mindenütt a francia napkirályra, XIV. Lajosra utaló stílus uralkodik.

De maga II. Lajos is megörökítette magát a palota területén, méghozzá a saját ötleteivel - például a palota feletti domboldalban lévő híres mesterséges Vénusz-barlanggal, ahol a nemes álmodozó egykor aranyozott kagylós bárkán hagyta magát oda-vissza evezni.

A gyönyörű kastélyparkot is érdemes megnézni, és semmivel sem marad el a kastélytól. A park a francia és az olasz barokk kertek, valamint az angol tájképi kert motívumait ötvözi. A vízmedencékkel, szökőkutakkal és szökőkutakkal, szobrokkal és vázákkal, aprólékosan kialakított virágágyásokkal és pergolákkal ellátott teraszok mind a kert részét képezik, és a művészetek nagyszerű szintézisét alkotják.

A Linderhof-kastély egész évben látogatható. A kastély parkja azonban különösen a tavaszi és nyári hónapokban mutatja meg teljes szépségét, amikor a park és az alpesi táj virágba borul.

Ettal kolostor

Kolostor, Ettal, Bajorország, Építészet, Templom

(c) pixabay

Az Ammergaui-Alpok jelentős kolostorokban és templomokban is gazdagok - a legjelentősebb a híres Ettal-kolostor, amely Németország egyik legszebb kolostora. A bajor Ludwig által 1330-ban alapított bencés apátság a bajor építészet egyik gyöngyszeme, és évente több ezer látogatót vonz pompás rokokó sekrestyéjével.

Plansee

Az Ammergau-Alpok számos hegyi tava bársonyos kék szőnyegként terül el a hegyekben, és a természetkedvelők kedvelt célpontjai - különösen nyáron. Ezek közül a legnagyobb a 280 hektáros Plansee. Úgy húzódik végig a tájon, mint egy fjord, amelyet a hatalmas hegyi háttér keretez. A Plansee tökéletes kiindulópont az Ammergau-Alpokban tett túrákhoz, és a meleg napokon a fáradt túrázók a tó északkeleti partján lévő vízbe merülhetnek - itt van egy kiterjedt fürdőhely.

Túraútvonal és hegymászó ösvény

Számos túraútvonal és hegymászó ösvény köti össze a régió festői és kulturális látnivalóit. Ezenkívül az Ammergau-Alpok a legkülönfélébb nehézségi fokú csúcsok széles választékának ad otthont, ami a régiót annyira vonzóvá teszi a hegymászók számára - a kezdőtől a profi sportolókig mindenki megtalálja a megfelelő színpadi célpontot.

A túrázók körében különösen népszerű a Meditációs ösvény, amely 87 kilométeren keresztül gyönyörű hegyvidéki tájakon keresztül vezet, és az Ammergaui-Alpok 15 látnivalójához vezet. Ezek között vannak világhírű épületek, magányos templomok és kápolnák, valamint egyedülálló természeti emlékek, mint például az Ammer áttörése Saulgrub közelében, ahol az Ammer évezredek alatt lenyűgöző sziklatörést, az úgynevezett Scheibumot hozta létre.



Tartomány:Bajorország
Cím:Plansee
GPS: 47° 34′ 8.46336″, 10° 56′ 53.07036″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward