» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország

Neuschwanstein - Lajos király mesebeli kastélya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egyik legnépszerűbb németországi idegenforgalmi nevezetesség, a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein, II. Lajos bajor király kastélya.


Az excentrikus II. Lajos bajor király által gyerekkori álmai megvalósítására emeltetett híres Neuschwanstein kastély – mely sokaknak a Disney-logóról is ismerős lehet – az egyik legnépszerűbb turistacélpontnak számít Németországban. Évente átlagosan másfél millióan látogatnak el a bajorországi kastélyhoz, nyáron pedig akár hatezret is elérheti a kastély napi látogatottsága.

II. Lajos király mesebeli kastélya

A neuschwansteini kastélyt II. Lajos bajor király számára építették (1845 - 1886). 1868 óta épült, de soha nem fejeződött be. Számára a kastélya a középkor kultúrájának és királyi méltóságának emlékműve volt, amelyet tisztelt, és amelyet újra akart teremteni. A középkori formákban, de a kor legmodernebb technológiájával épült és berendezett épület a historizmus leghíresebb épülete.

Castle, Fa, Fekvő, Kristin, Bajor, Allgäu, Németország

II. (Wittelsbach) Lajos bajor király 1864-től 1886-ig uralkodott. Romantikus hajlamú, a művészetek rajongója és Richard Wagner támogatója volt. Élete utolsó éveiben mérhetetlenül pazarolt, pompás kastélyokat építtetett (a Versailles kicsinyített másának szánt Herreninsel a Chiem-tóban, vagy Neuschwanstein a Starnbergi-tó partján) amelyekben legfeljebb csak rövid ideig lakott. Ma nem egy közülük turistalátványosság. II. Lajos máig tisztázatlan körülmények között a Starnbergi-tóba fulladt orvosával együtt. Minden jel szerint öngyilkos lett.

Bajorország legnépszerűbb látnivalói között a Neuschwanstein-kastély áll az első helyen, naponta átlagosan 6000 látogatóval. A híres mesebeli kastély játékos tornyokkal és bástyákkal, lélegzetelállító helyen, az Alpsee-tó felett trónol. Az épületet 1869-től építették II. Lajos bajor király számára, a középkori lovagvár idealizált képeként. A király csak néhány hónapig lakott benne; 1886-ban meghalt, mielőtt a kastély elkészült volna.

A belső teret, a gazdagon díszített trónteremmel és énekteremmel, valamint a viszonylag szerény lakással csak vezetett túrával lehet megnézni (időhöz kötött jegyek, online is). Különösen lenyűgöző a nappali és a dolgozószoba közötti barlang, egy mesterségesen létrehozott cseppkőbarlang.

A jegykiadó központból a látogatók gyalog (kb. 40 perc) juthatnak el a palotához.

A júliustól szeptemberig tartó hónapok különösen forgalmasak a kastély látogatói számára. A kastély igazgatósága ezért azt tanácsolja a látogatóknak, hogy lehetőség szerint ezen időszakon kívül látogassanak el Neuschwansteinbe.

A kastélyban 2024-ig restaurálási munkálatok folynak. A kastélytúra során azonban minden helyiség megtekinthető.

Tipp kirándulóknak és amatőr fotósoknak: az Alpsee körüli kétórás körséta során számos lehetőség nyílik arra, hogy a kastélyt teljes nagyságában lefényképezzék.

Belépő 2024-ben

18,00 € Felnőttek
17,00 € Csoportok (15 fő vagy több)
17,00 € Diákok
17,00 € Nyugdíjasok 65 év felett

ingyenes gyerekeknek és 18 éven aluli fiataloknakTartomány:Bajorország
Cím:Neuschwanstein
GPS: 47° 33′ 27.21816″, 10° 44′ 59.03556″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward