» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ehrenburgi váregyüttes négy várlétesítményével és váraival, körülölelve a tiroli hegységekkel, Tirol legszebb történelmi nevezetességeihez tartozik.


A Ruine folyónál a régi falmaradványokat üveggel fedték le. Ebben az épületben, a régi Ehrenbergi szoros "arenájában" helyezkedik el a Vármúzeum. Itt multimédia bemutatókat is tartanak. A körülbelül 770 éves időutazást a várőrök, mint kísérők, a technika segítségével mutatják be.

Körülbelül egy órányi változatos és biztonságos gyalogúttal elérhető az Ehrenbergi rom, ahová nem kell belépőt váltani. A hegy csúcsán, nem messze a romtól, található egy kibővített várépítmény alapfala. Ide is ingyenes a belépés, ahonnan csodálatos a panoráma a Reuttener-medencére.

A gyerekprogramok közül talán a legizgalmasabb a kincskeresés a várban és környékén. A kincskereső -füzet a vár shopjában kapható.

A várba belépés a gyerekek részére 6 éves korig ingyenes.

"highline 179"

A "highline 179" nevű, 403 méter hosszú függőhíd a völgy két oldalát köti össze. Nevét onnan kapta, hogy a függőhíd alatt vezet Burgruine Ehrenberg és a Fort Claudia összekötő B179 Fernpassstraße út.

Az új hosszúsági rekord megdöntése érdekében a hidat a korábbi tervekkel ellentétben kissé ferdébben építették. A magasságkülönbség a két oldalon 10 méter, a maximális lejtés pedig teljes terhelés esetén 12 százalékos. A híd 110 méter magasságban ível a völgy felett. A gyalogút 1,2 méter széles, a kapaszkodót LED-világítással látták el, így az építmény éjszaka is látható: bevilágítja az ehrenbergi szoros feletti eget.

Egyszerre legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak a nem mindennapi gyaloghídon, ezt mindkét oldalon egy-egy forgósorompó szabályozza. Az építmény maga 77 tonnát nyom, és összesen 16 kampó biztosítja.

A híd használóinak belépődíjat kell fizetniük. A hídról megtekinthetnek két várat: az ehrenbergi romokat az egyik, a Claudia-erődöt a másik oldalon.Tartomány:Tirol
Település:Reutte
Cím:6600 Reutte, Klause 1
GPS: 47° 27′ 51.69341″, 10° 43′ 10.8268″
Honlap: http://www.ehrenberg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward