» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 3 km hosszú Heiterwanger See és a 6 km hosszú Plansee együtt - melyeket egy csatorna köt össze - Tirol legnagyobb vízterületét alkotják.


A Heiterwanger tó egy tiszta hegyi tó, ami 1000 méter magasan fekszik és 75 méter mély. Ahhoz, hogy megkerüljük a Heiterwanger és Plan tavakat, 21 km-t kell gyalogolnunk. Azonban kényelemesen, hajóra ülve lerövidíthetjük az utat. Júniustól október közepéig 4 hajóállomás között az utasok kedvük szerint ki és beszállhatnak.

Schwimmen im Heiterwanger See

Heiterwanger See (c) Österreich Werbung/Tiroler Zugspitz Arena/Christoph Jorda

A parton feküdhet és pihenhet a réten, sétálhat és horgászhat (engedéllyel). Az akár 22 fokos vízben úszhat, csónakázhat vagy stand-up paddlingolhat.

Az Ammergaui-Alpokban található Thaneller lábánál található hegyi tó leginkább halállományáról ismert. A tó már I. Miksa császár idejében is híres volt halállományáról. A császár gyakran járt ide horgászni.

A tó szabadon látogatható a fürdőzők számára, de a búvárkodáshoz napijegy szükséges.

Egy érdekes útvonal a gyerekek számára:

A Heiterwangi tónál a "Fischer am See" hoteltől indulunk el, és hajóval elmegyünk a Seespitze hajóállomásig. Innen körülbelül egy órát kell sétálni vissza a kiindulási pontig, ahol a gyerekekre egy vidámpark vár.Tartomány:Tirol
Cím:Heiterwanger See
GPS: 47° 27′ 25.06572″, 10° 46′ 26.78236″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward