» Olaszország

» Olaszország »

St. Magdalena: a legszebb falu Dél-Tirolban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A közel 1340 méteren fekvő Szent Magdolna településről nyílik a legjobb kilátás a Geisler-csoportra.

Dél-Tirol egyik legnépszerűbb fotómotívuma a Geisler-csoport lenyűgöző panorámája előtt elterülő völgysíkságon található, Brixentől alig 20 kilométerre délkeletre.

Mitől olyan különleges a Villnöss-völgy nevezetessége?

A Villnöss-völgy utolsó faluja 1339 méteren fekszik, közvetlenül a Geisler-csoport hatalmas lábánál, és így egész Dél-Tirol egyik legszebb panorámáját kínálja. A fotósokat különösen a templom tornya nyűgözi le, amely kiemelkedik a falu központjából. A legenda szerint az alpesi Fopal patak a Szent Magdolna-templomhoz mosta a csodatévő Szent Magdolna-képet - innen kapta nevét a 370 fős, főként mezőgazdaságból és turizmusból élő közösség.

A falu központjától mindössze néhány kilométerre található Zanser Alm számos túra kiindulópontja a Puez-Odle Natúrpark alpesi világában. Legyen szó az Adolf Munkel-tanösvényről a Geisler lábánál, a Gampenalmra vezető Nature Experience Trailről vagy a Peitlerkofel túráról - itt minden szintnek talál valamit. A Szent Magdolnában található modern Natúrpark Házban információs anyagok mellett egy lenyűgöző kiállítótér is várja a látogatókat, ahol közelebb kerülhetnek a helyi hegyvidéki világhoz. Többek között lehetőségük nyílik arra, hogy végigsétáljanak egy légifelvételen.

Télen Szent Magdolna a Dolomitok nagy síterületeinek ellentéte - csak egy sífelvonó van, ami ideális a kezdők számára, és számos sífutó és hótalpas útvonal a Zanser Alm és a Zendleser Kofel körül. Nincs sícirkusz, de rengeteg nyugalom és csend az impozáns természet közepén.

Mikor a legalkalmasabb idő arra, hogy eljusson Szent Magdolna városába?

A kis település panorámája az év bármely szakában lenyűgöző. Színessé válik nyáron, amikor az alpesi rétek virágba borulnak, vagy ősszel, amikor a Geisler-csúcsokat már hó borítja, és a völgy erdei színes lombruhát viselnek. Egész évben különleges hangulatot áraszt a naplemente, amikor a nap utolsó fénye szürkésvörösbe öltözteti a hegycsúcsokat.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward