» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország

9 kihagyhatatlan látnivaló Garmisch-Partenkirchenben


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Garmisch-Partenkirchen népszerű úti cél - különösen a természetrajongók és az aktív sportok szerelmesei számára.


Garmisch-Partenkirchen a 2962 méter magas Zugspitzének lábánál fekszik. Az alpesi hegyvidéki táj tavakkal, szurdokokkal és erdőkkel mindenekelőtt a síelőket, sífutókat, hegymászókat, túrázókat és más aktív sportok szerelmeseit vonzza. 

Zugspitze

A Zugspitze felvonóval Németország legmagasabb hegyére való feljutás a Garmisch-Partenkirchenbe látogatók egyik csúcspontja.

Németország legmagasabb hegye Garmisch-Partenkirchen fölé magasodik. A Zugspitze csodálatos kilátást nyújt Bajorország és Tirol tájaira.

Az Eibsee-tó völgyállomása és a Zugspitze csúcsán lévő hegyi állomás közötti közel 4,5 kilométeres útvonal igazi csúcspontja azonban a legtöbb látogató számára valószínűleg az Eibsee-tó, a Waxensteine és az Alpspitze lélegzetelállító panorámája.

Seilbahn Zugspitze

2017 karácsony előtt indult el a három világrekordot is megdöntő új kötélvasút a Bajor-Alpokban.

A rekorder felvonó Grainau községnek a Zugspitze lábánál lévő állomásától indul.

Első rekord. A felvonó két kabinja 1945 méter szintkülönbséget megtéve jut fel a 2944 méteres tengerszint feletti magasságban lévő hegyi állomásra.

Második rekord. Összesen 3213 métert tesz meg, ezzel ez a világ legnagyobb távolságot megtevő kötélvasútja.

Harmadik rekord. A kötélpályát egyetlen 127 méter magas acéloszlop támasztja alá, így ez is rekordnak számít.

A két kabin óránként 580 utas szállítására képes, egy út során 120 utas és egy kísérő fér a kabinba. Egy utazásért 45 eurót kell fizetni.

A Zugspitzére való feljutás azonban nem teljesen olcsó. Nyáron a hegyre fel- és lejutás, amely a Zugspitze felvonóval, a fogaskerekű vasúttal és a gleccservasúttal oda-vissza megtehető, felnőtteknek 63 euróba, fiataloknak (16-18 éves korig) 50 euróba, gyermekeknek (6-15 éves korig) 32 euróba kerül. Télen az árak valamivel alacsonyabbak, 52 euró, 41,50 euró és 26 euró.

Érdekességek a Zugspitzéről

Létezik egy olyan legenda is, amely szerint I. Ferenc József 1854-ben, az esküvője alkalmából ajándékozta a Zugspitzét a Német Birodalomnak, amikor II. Vilmos német császár Bécsben látogatást tett nála.

A csúcs a sűrű beépítettség miatt, eredeti formájában már nem látható. A keleti csúcskereszt azonosítja a volt helyét. A nyugati csúcsot, ami egy méterrel magasabb volt a keletinél, az első világháborúban felrobbantották. A középső csúcsot 1931-ban átalakították, amikor építették a Schneeferner-házat. A 1900-ban készült fényképen még látszik a létező nyugati csúcs a müncheni ház mögött, ahol egy rúd jelzi a pozícióját.

A Zugspitzén működik Németország legmagasabb kihelyezett postafiókja, amely a 82475 (Garmisch-Partenkirchen) irányítószámhoz tartozik.

AlpspiX kilátó

Garmisch-Partenkirchen, Németország, Alpok, Hegyek

(c) pixabay

A bajor Alpokban található kilátón választani kell a pokolba vagy a mennybe vezető út között.

Németország legmagasabb hegyeinek egyike, a Garmisch-Partenkirchen régióban található a közel 3000 méter magas csúccsal büszkélkedő Alpspitze látványossága a hegy alsó részén megépített speciális X-alakú kilátó, amely 13 méterre nyúlik be az 1000 méteres völgy fölé, tökéletes kilátást kínálva a 2962 méteres Zugspitze-re.

2080 m magasságban található AlpspiX kilátó két egyenként 25 méteres részből áll. A két rész X alakot formál, egyik vége lefelé, a másik felfelé vezet, mintha út lenne a pokolba vagy a mennybe. Az adrenalinszint fokozása érdekében átlátszó, törhetetlen üvegben végződik.

A kilátó a 2050 m magas Osterfelderkopfra közlekedő Alpspitzbahnnal érhető el. A Waxenstein lenyűgöző sziklaormaira, a hatalmas Alpspitz északi falra, és a vadregényes Höllental szurdokra nyíló kilátásnak köszönhetően már a felvonóval tett út is felejthetetlen élmény. Csupán néhány méterrel a hegyi állomás fölött található az AlpspiX kilátó.

Eibsee

Türkizkék vizével és a Zugspitze lábánál fekvő álomszép fekvésével az Eibsee a Bajor-Alpok egyik legszebb tava. A Grainau településen található hegyi tó, amelyet a "bajor Karib-tónak" is neveznek, nyáron és télen egyaránt népszerű úti cél. Nyáron úszhat az Eibsee-ben, evezős csónakot bérelhet, vagy stand-up paddle boarddal siklik a kristálytiszta vízen.

Az Alpok egyik legszebb tava az Eibsee. Garmisch-Partenkirchentől mindössze kilenc kilométerre található, és csodálatos panorámát kínál a Zugspitzére nyíló kilátással. Ha felvonóval vagy a Zugspitz-kötélpályával felmegy Németország legmagasabb csúcsára, remek kilátás az Eibsee-re.

Az Eibsee a színéről híres: a víz nagyon tiszta és intenzív zölden csillog. Úszhat az Eibsee-ben, vagy meglátogathatja a nyolc sziget egyikét csónakkal vagy stand-up paddlinggel. Vagy túrázhat, és egyszerűen csak élvezheti a végtelennek tűnő természet látványát.

A 7,5 kilométer hosszú Eibsee-körút nyáron és télen egyaránt népszerű a túrázók körében, és fantasztikus kilátást nyújt a Wetterstein-hegységre, beleértve a Zugspitzét is.

Partnach-szurdok és Höllental-szurdok

A Partnachklamm-szurdok egy páratlan természeti látványosság. A Reintal-völgyben, Garmisch-Partenkirchen közelében található szurdokot a téli hónapokban érdemes felkeresni. Ezután különösen lenyűgöző az akár 100 méter mély, jégcsapokkal és számtalan jeges vízeséssel tarkított szurdokok látványa.

A nyári hónapokban ajánlott a Grainau melletti Höllentalklamm-szurdok meglátogatása. Ez kevésbé ismert és ezért kevésbé látogatott - de semmiképpen sem látványtalan. A Höllentalklamm csak gyalogosan érhető el. A lavinaveszély miatt a szurdok csak a hómentes hónapokban, májustól október végéig látogatható.

Ha a Partnachklamm- vagy a Höllentalklamm-szurdokon keresztül szeretne túrázni, mindenképpen vigyen magával szilárd cipőt, vigyen magával minél kevesebb csomagot, és inkább esőkabátot, mint esernyőt. Ez megkönnyíti a navigációt a gyakran szűk barlangokban és alagutakban.

Murnau Moss

Az igazi természetrajongóknak a Garmisch-Partenkirchen körzetében található Murnauer Moosban kell túrát tenniük. A 4200 hektáros területével ez a legnagyobb egybefüggő lápterület Közép-Európában. Itt is lélegzetelállító alpesi panorámában gyönyörködhet gyalog vagy kerékpárral, mocsarakon, nedves réteken és erdőkön keresztül.

Ha az út mentén figyeli az állatokat, felfedezhet különböző csiga- és kagylófajokat, törpe szitakötőket, vízi bogarakat vagy akár egy-egy vaddisznót is. Ezenkívül a Murnauer Moos néhány meglehetősen ismeretlen és ezért kevéssé látogatott tavat rejt, például a kristálytiszta vizű Moosbergsee-t.

Linderhof kastély

A Garmisch-Partenkirchen körzetében, Ettal településen található Linderhof kastély jóval kisebb, mint II. Lajos bajor király más kastélyai, de lenyűgöző kiterjedt és gondozott parkjával és pompás belső terével.

A Linderhof-kastély közvetlen közelében található az Ettal-kolostor, amelyet szintén érdemes meglátogatni.

 

Murnau a Staffelsee-tónál

A Murnau abszolút ajánlható a művészetkedvelők számára. Egy ideig olyan híres expresszionista festők éltek itt, mint Wassily Kandinszkij és Franz Marc. Számos művük Murnau és környékén készült. A murnaui "Münter-házban" még mindig látható néhány eredeti műalkotás az ideiglenes művészházaspár, Gabriele Münter és Wassily Kandinszkij alkotásaiból.

Néhány várossal arrébb, Kochel am See-ben megtekintheti a Franz Marc Múzeumot.

Neuschwanstein kastély

A bajorországi Allgäuban, Schwangauban található Neuschwanstein kastély csak egy rövid autóútra található Garmisch-Partenkirchentől. A kastély legtöbb mesésen berendezett helyiségét megtekintheti idegenvezetéssel vagy önállóan.

A kastély környéke a tavakkal, mint például a Schwansee és az Alpsee, szintén megér egy rövid túrát.

Glentleiten Szabadtéri Múzeum

A nyaralók, akiket érdekel, hogyan éltek és dolgoztak az emberek a korábbi évszázadokban a Garmisch-Partenkirchen környéki régióban, a nagyweil-i Glentleiten szabadtéri múzeumot látogassák meg.

Pontosan Garmisch-Partenkirchen és Bad Tölz járások határán fekszik, és 60 eredetileg megőrzött történelmi épületből, művelt tájból, kertekből, erdőkből és legelőkből áll, amelyeket történelmi minták szerint tartanak fenn.

 Tartomány:Bajorország
Cím:Garmisch-Partenkirchen
GPS: 47° 30′ 15.90084″, 11° 5′ 40.01748″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward