» Magyarország

» Magyarország » Heves » Mátra


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mátrafüred ökoturisztikai látnivalói.


Libegő

A libegő Mátrafüred-Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal. A libegő 438 méteres távolságot és 50 méter szintemelkedést áthidalva egyszerre 124 személy szállítására alkalmas. A felvonó különlegessége, hogy a kötélzet és a talaj között mért legnagyobb magassága a szokásos 13-14 méterhez képest egy rövidebb szakaszon eléri a 17 métert. 

Látogatóközpont

A Bükki Nemzeti Parkot egyre többen keresik fel évente: az 2010-ben regisztrált 96 ezres látogatottsága 2019-re meghaladta a 230 ezret.
   
A Harkály Ház látogató- és oktatóközpont feladata a tájegység természeti értékeinek, védett és Natura 2000 területeinek, élőhelyeinek, növény- és állatfajainak bemutatása. A létesítményben kialakított állandó tárlat a vulkanikus felépítésű hegység természeti és kultúrtörténeti értékeit ismerteti meg a látogatókkal.

A kiállítótérben makettek, terepasztalok, diorámák és modellek várják az érdeklődőket, akik feladatlapok, kreatív installációk, multimédiás tartalmak és érintőképernyős terminálok segítségével is bővíthetik ismereteiket.

Cincér tanösvény

A látogatóközponton kívül megépült az új épület udvaráról a Sás-tó irányába vezető Cincér tanösvény, míg a sár-hegyi tanösvényt felújították és meghosszabbították.

Sástó

Mátrafüredtől néhány kilométerre található Sástó. A már távolról is látható 53-m magas kilátó eredetileg fúrótoronyként üzemelt Algyőn. Mátraháza és Mátrafüred között, a sástói kőbánya területén egy gigantikus kalandpark várja az adrenalinfüggőket – többek között a katlant 30 méter magasságban átívelő, 183 méter hosszú függőhíddal és alpesi csúszdával.

Kozmáry-kilátó

Mátrafüred közvetlen közelében lévő több mint 100 éves, patinás kőkilátó gyönyörű körpanorámát nyújt. 

Könnyen megközelíthető: Az egyik legkönnyebben megközelíthető kilátó a Mátrában. Mátrafüreden a Béke utcán át az Üdülősorra jutunk, ahol a sárga ∆ jelzés vezet a kilátóhoz. D-felé Gyöngyös és a Sár-hegy, É-ÉK-felé Kékestető és a Mátra gerinceinek vonulata látszik. Érdemes tovább kirándulnunk a sárga ∆ jelzésen a Dobogó-hegyen át Sástóra, ahol újabb kilátó vár minket.

A kilátó egész évben szabadon látogatható!Tartomány:Heves
Település:Mátrafüred
GPS: 47° 49′ 49.51272″, 19° 58′ 9.86484″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward