» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Dómnegyed (DomQuartier) Salzburg belvárosának különleges látványossága. Egyházi és világi épületeket, főként múzeumokat ötvöz, amelyek betekintést nyújtanak a város hosszú történelmébe. E


Mindössze egyetlen belépő elegendő a különleges múzeumi körsétához, amely a látogatók elől 200 évig elzárt helyekre enged most betekintést. A kulturális túra a Residenz dísztermeiben indul, aztán a Residenz Galéria, a Dómmúzeum és a St. Peter Múzeum falai között folytatódik. Az érdeklődők a Rossacher féle barokk gyűjteményt is megcsodálhatják a Salzburg Múzeumban.

A Salzburgi Dómnegyed eddig ismeretlen kincseket tár a nagyközönség elé a hercegérsekség egykori központjában. Az uralkodás története, a művészettörténet és az építészet egyaránt fontos szerepet kap a látnivalók között. A múzeumokban barangolva - nem mellesleg - káprázatos kilátás nyílik Salzburg városára és a környező hegyekre is.

A barokk Salzburg egyik legjelentősebb személyisége Guidobald Graf von Thun hercegérsek volt (uralkodásának ideje: 1654-1668). Ő építtette a dóm-boltíveket, a Residenz- és a Dómteret, valamint a mai hosszú galériát. Ezzel mintegy megteremtette az új és különleges múzeumi körtúra alapját.

A Dómnegyed látnivalói:

A Residenz dísztermei. A hercegérsekek világi központja

Residenz Galéria. Nemzetközi hírű európai festészet

A dóm-boltív terasza. Kilátás Salzburg barokk központjára

Nordoratorium. A barokkal kapcsolatos időszaki kiállítások

Domorgelempore (orgonaemelvény), betekintés a város egyházi központjába

Dómmúzeum. 1300 év művészeti kincsei

Művészeti és Csodakamra. Tárgyak és különlegességek a természet és a művészetek világából

Hosszú galéria. Lenyűgöző 70 méter, különleges stukkókkal

St. Peter Múzeum. Műkincsek a német nyelvterület legrégebbi kolostorából

Ferences templom. Betekintés Salzburg egyik legrégebbi templomába

DomQuartier újdonságai 2024-ben

A DomQuartier 2014 óta található Salzburg központjában. Egyházi és világi épületeket, főként múzeumokat ötvöz, amelyek betekintést nyújtanak a város hosszú történelmébe. Ezek közé tartozik a Residenz a dísztermekkel és a Residenz Galériával, a Dóm Múzeum és a Szent Péter Múzeum.

Az évforduló évében számos ünnepség szerepel a programban. A DomQuartier 2024. május 11-én nyílt napot, augusztus 31-én pedig velencei fesztivált rendeznek. A Residenzgalerie 2024. június 21-től 2025. január 6-ig a bécsi Kunsthistorisches Museummal együttműködve mutatja be a "A Serenissima színei. Velencei remekművek Tizianustól Canalettóig" című tárlatot.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
Cím:5020 Salzburg, Residenzplatz 1 és Domplatz 1a
GPS: 47° 47′ 54.43584″, 13° 2′ 44.57328″
Honlap: http://www.domquartier.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward