Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

"A muzsika hangja" nyomában

#filmhelyszín     #Salzburg    

"A muzsika hangja" c. filmet Salzburg város- és tartománybeli eredeti helyszíneken forgatták 1965-ben. A film öt Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filmként tartják számon.

A Biblia Világa élményház / Bibelwelt Erlebnishaus

#Salzburg    

A különleges, 600 m2 -es élményvilágban bibliai történetek elevenednek meg.

A sörfőzés hagyományai Salzburgban

#Gasztro     #Salzburg    

Több mint 500 éve főzik a sört Salzburg városában. Az egykor a salzburgi hercegérsekek elindította hagyományokat most a XXI. Század kreatív sörfőző mesterei és gasztronómusai viszik tovább, jó érzékkel ötvözve a régi szaktudást az újjal.

Az Elveszett Nemzedék Múzeuma / Museum Kunst der verlorenen Generation

#Múzeum     #Salzburg    

A Salzburg legújabb múzeumában egy magángyűjtemény kb. 300 olajfestménye látható. A képek alkotóinak karrierjét a nemzetiszocializmus hiúsította meg. Művészetüket a nácik „elfajzottnak“ minősítették.

Botanikuskert Salzburgban

#Park és kert     #Salzburg    

Salzburgi gyógynövénykert, alpesi növénykert, hegyi és sík lápvidékek növényei, száraz gyep, konyhakert, rózsakert.

Carolino Augusteum Múzeum

#Múzeum     #Salzburg    

Értékes művészeti kincsek bemutatásán túl a múzeum bepillantást nyújt a látogató számára a tartomány kultúrtörténeti fejlődésébe a történelem előtti időktől az újkorig.

Dommuseum zu Salzburg / Salzburgi Dóm Múzeuma

#Múzeum     #Salzburg     #Templom és kolostor    

A Salzburgi Dóm a város legjelentősebb szakrális építménye. A dóm kincstára, a salzburgi érseki egyházmegye művészeti kincsei a középkortól napjainkig, a hercegérseki gyűjtemény kincses- és "csodakamrája“. A Szt. Péter főapátság képtára.

Felfedező túra Salzburg városában

#Salzburg     #városnézés     #Világörökség    

Mozart városa a hellbrunni szökőkutakkal, a Salzach folyón közlekedő hajókkal, Hohensalzburg várával, rengeteg kerékpárútjával tökéletes családi üdülési helyszín.

Festung Hohensalzburg

#Múzeum     #Salzburg     #Vár és kastély    

Festung Hohensalzburg, azaz Hohensalzburg vára Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt erődítménye.

Fiákerrel Salzburgban

#Salzburg     #városnézés    

Állomáshelyük a Residenzplatz-on van.

Gaisberg

#Hegy és csúcs     #Salzburg    

A várostól délkeletre magasodik az 1287 méteres Gaisberg, a salzburgiak kedvenc hegye.

Getreidegasse

#Salzburg     #városnézés    

Salzburg leghíresebb utcája aranyozott cégérekkel.

Hangar-7 Red Bull / Repüléstörténeti Múzeum

#Múzeum     #Salzburg    

A Hangar-7 világszerte egyedülálló építészeti műalkotás. Itt tekinthető meg a Flying Bulls régi repülőgépekből álló és egyre növekvő gyűjteménye, itt adnak egymásnak találkozót a művészetek, a technika és az ínyenc konyha rajongói. A belépés ingyenes!

Haus der Natur / Természet Háza

#Csillagászat     #Dinoszaurusz     #Múzeum     #Salzburg    

A bemutatótermekben természeti csodákat láthatunk a világ minden részéből: akváriumok sokasága lenyűgöző víz alatti élőlényekkel, "világűr-csarnoka", dinoszauruszok, utazás az emberi testben.

Hölgybabamúzeum

#Múzeum     #Salzburg    

La Mariée de la Rosiére - az ifjú menyasszony - 150 éves hölgybaba. Több mint 150 kiállított baba. Hölgybabák az elmúlt 150 évből, hölgybabák porcelánból, viaszból, textilanyagból, polisztirolból, megkapó kivitelben, rajongóknak!

Játékmúzeum Salzbugban

#Múzeum     #Salzburg    

A múzeumban látható európai játékok történetét a mackóktól a kisvasútig bemutató legnagyobb ausztriai gyűjtemény.

Jazz & The City – Salzburg város őszi jazzfesztiválja

#Salzburg    

Jazz & The City – Salzburg város őszi jazzfesztiválja. A jazz, a világzene és az elektronikus zene fesztiválja a salzburgi óvárosban.

Káposztaőr háza Salzburgban

#Salzburg    

A magányosan álló kis házikót 1380-ban építették, 450 évig a káposztaőr háza volt Salzburgban. Az 1950-es években turisztikai szakemberek elterjesztették, hogy a hóhér háza, ezért áll egyedül a káposztaföldek közepén.

Karácsony Salzburgban

#Advent és karácsony     #Salzburg    

Salzburg a téli időszakban igazán különleges, romantikus oldaláról mutatkozik be. A város hófehér lepelbe bújtatott történelmi központja mesés helyszínként szolgál a hangulatos adventi vásárokhoz, a zenei koncertekhez és a betlehemi játékokhoz.

Karácsonyi Múzeum Salzburgban

#Advent és karácsony     #Salzburg    

Több ezer 1840-1940 közötti karácsonyi emlék látható Salzburg karácsonyi múzeumában.

Mirabell Mozart-golyó

#Gasztro     #Salzburg    

A Salzburg Schokolade üzemében gyártják a híres Mirabell Mozartkugelnt, amelyet a gyár mintaboltjában meg is vehetünk.

Modern Múzeum a Mönchsbergen

#Múzeum     #Salzburg    

XX. és XXI. századi műalkotások a modern múzeumépület termeiben.

Modern Múzeum a Rupertinumban

#Múzeum     #Salzburg    

XX. és XXI.századi műalkotások Salzburg óvárosában, az Ünnepi Játékok színhelyeinek közvetlen szomszédságában, barokk városi palotában.

Mönchsberg Salzburgban

#Hegy és csúcs     #Múzeum     #Salzburg    

Három gyorslift visz föl Salzburg legszebb kilátóteraszára, egyben a Mönchsbergen álló Modern Múzeumhoz. A völgyállomás 425 méteres, a hegyi állomás 485 méteres magasságban van, az útvonal hossza 60 méter.

Mönchsbergi felvonóval Salzburg kilátóteraszára

#Hegy és csúcs     #Salzburg    

Három gyorslift visz föl Salzburg legszebb kilátóteraszára, egyben a Mönchsbergen álló Modern Múzeumhoz. A völgyállomás 425 méteres, a hegyi állomás 485 méteres magasságban van, az útvonal hossza 60 méter.

Mozart-kerékpárút

#Kerékpár     #Salzburg    

Aki a híres osztrák zeneszerző nyomába szeretne eredni, annak érdemes a Mozart kerékpárutat választania, amely a zeneszerző életének számos meghatározó pontját érinti, ráadásul Salzburg tartomány gyönyörű tóvidékét is bejárja. Csodás természeti környezet és az osztrák zenei zseni különleges aurája – ilyen egy inspiráló kikapcsolódás két keréken.

Mozarteum

#Múzeum     #Salzburg    

Az épületben kertjében megtekinthetjük azt a Bécsből ideszállított ún. Varázsfuvola-házikót, amelyben utolsó operáját komponálta Wolfgang Amadeus Mozart.

Mozarts Geburtshaus / Mozart szülőháza

#Múzeum     #Salzburg    

A házban született Wofgang Amadeus Mozart, a család legkisebb gyermekeként 1756. január 27-én.

Mozarts Wohnhaus / Mozart lakóháza

#Múzeum     #Salzburg    

Itt lakott Wolfgang Amadeus Mozart 1773-1780-ig. A házban múzeumot rendeztek be. Láthatunk kéziratokat, első kiadású kottákat, portrékat, rajzokat, hangszereket Mozart és a korabeli romantika korából.

Panorámamúzeum Salzburg óriás látképével

#Múzeum     #Salzburg    

A Johann Michael Sattler ((1786-1847) által készített lenyűgöző körkép Salzburg városának 1829-es látképét örökíti meg egy 125 négyzetméteres panoráma festményen.

Rendezvénynap a Salzburgi Ünnepi Játékok megnyitása alkalmából

#Salzburg    

Kb. 80 rendezvény, 30 helyszínen. Hangversenyek, felolvasások, színdarabok és sok más. Az Ünnepi Játékok előadásainak termeiben és Salzburg belvárosának egész területén. A belépés ingyenes!

Residenz zu Salzburg / Hercegérseki Palota

#Múzeum     #Salzburg     #Vár és kastély    

A reneszánsz és barokk kor gazdag papfejedelmeinek életébe pillanthatunk be, ha végigjárjuk a szép termeket. Valaha Mozart lépett fel rendszeresen e falak között.

Residenzgalerie Salzburg

#Múzeum     #Salzburg    

A Residenzgalerie a Hercegérseki Palotában (Residenz zu Salzburg) található, Salzburg tartomány galériája, a 16.-19. századi európai festészet remekeinek gyűjteménye.

Salzburg felfedezése kerékpárral

#Kerékpár     #Salzburg    

A Salzburgban tett kerékpártúra alkalmával a város utcáról utcára meséli el történetét a látogatóknak.

Salzburg kártya

#Salzburg     #Üdülési kártya    

Salzburg kártyával ingyenesen látogathatja a múzeumokat és Salzburg gyakorlatilag összes látványosságát, használhatja a tömegközlekedést, de kulturális rendezvényekre is kaphat kedvezményeket.

Salzburg kiránduló hegyei

#Hegy és csúcs     #Salzburg    

Salzburg város négy heggyel büszkélkedik. A Mönchsberg, a Kapuzinerberg, a Nonnberg és a Rainberg főleg nyáron kellemes sétára invitálnak.

Salzburg Museum

#Múzeum     #Salzburg    

A csodálatosan felújított érseki rezidenciában található Salzburg Múzeum egyidejűleg informatív és szórakoztató. A csaknem 3000 négyzetméteres múzeumban a látogató izgalmas bepillantást nyerhet Salzburg város történelmébe, művészetébe és kultúrájába.

Salzburg sötét oldala

#Salzburg     #városnézés    

Salzburg festői óvárosa sötét titkokat rejt. Szörnyű, hátborzongató tettek helyszínei voltak a turisták tömegei által felkeresett salzburgi terek és utcák.

Salzburg Szabadtéri Falumúzeuma

#Múzeum     #Salzburg    

70 eredeti falusi épület öt évszázadból, bájos kiskertek, látványos multimédiás bemutatóterem, élményjátszótér, valamint kézműves bemutatók garantálják az élményteli időtöltést a szabadban.

Salzburg tartomány kártya

#Salzburg     #Üdülési kártya    

A Salzburg tartományi kártya 6 illetve 12 napra váltható. Az árban egy 24 órás Salzburg kártya is benne foglaltatik, ezen felül 190 helyre juthat be ingyenesen.

Salzburger Dult 2019

#Salzburg    

„Salzburger Dult” - vidámpark jellegű hagyományos rendezvény Salzburgban. Közkedvelt időszaki vidámpark és szórakozási lehetőség a kiállítási- és vásárterületen.

SalzburgerLand Card

#Salzburg     #Üdülési kártya    

Azok számára, akik salzburgi nyaralásukat aktívan szeretnék tölteni, jó választás a 6 és 12 napos SalzburgerLand Card, mely 190 látnivalóra és attrakcióra kínál ingyenes belépést Salzburgban és környékén.

Salzburgi Dóm

#Salzburg     #Templom és kolostor    

A Salzburgi Dóm a város legjelentősebb szakrális építménye és egyben egyházi életének központja. A dómban keresztelték meg Wolfgang Amadeus Mozartot, aki udvari orgonista és koncertmester korában számos csodálatos egyházzenei művet komponált itt.

Salzburgi Dómnegyed

#Múzeum     #Salzburg    

A Dómnegyed (DomQuartier) Salzburg belvárosának különleges látványossága.

Salzburgi piac

#Gasztro     #Salzburg    

A salzburgi Mirabell téren található Ausztria legnagyobb heti piaca helyi zöldségekkel, gyümölcsökkel, kulináris finomságokkal.

Salzburgi Ünnepi Játékok

#Salzburg    

Salzburgi Ünnepi Játékok (Salzburger Festspiele)

Salzburgi Vöröskeresztes Múzeum / Rotes-Kreuz-Museum Salzburg

#Múzeum     #Salzburg    

Felszerelési tárgyak és dokumentumok a kezdetektől napjainkig. Ritkaságnak számító, a századfordulón még használt kerekes hordágy. Oldtimer járműpark (11 darab, 1960-tól napjainkig). A Vöröskereszt munkáját bemutató videók.

Schloss Hellbrunn

#Múzeum     #Park és kert     #Salzburg     #Vár és kastély    

Egyedülálló gyöngyszem a manierista Hellbrunni kastély kiterjedt parkkal, a világszerte egyedülálló vízijátékok titokzatos, misztikus grottáival, a víz ereje mozgatta figurákkal, csalafinta szökőkutacskákkal.

Schloss Mirabell

#Salzburg     #Vár és kastély    

A világ egyik legszebben tervezett és legjobban karbantartott kertjében áll a Mirabell-kastély. A kastély és a kert is szabadon látogatható!

Seewaldsee

#Salzburg     #Tavak    

Ehhez a St. Koloman melletti tóhoz egynapos kirándulást is tehetünk ha Salzburg városában járunk. Mindössze 30 percnyire esik a tartományi fővárostól és minden évszakban gyönyörű, de talán ősszel a legszebb. Nyáron a környező alpesi rétek virágpompája bűvöl el. Környéke természetvédelmi terület. A tó körül gond nélkül bejárható sétaút vezet.

Sétahajózás a Salzachon

#Salzburg     #Vonat és hajó    

A folyó menti városok különleges báját leginkább egy hajókirándulás során ismerhetjük meg. A Salzach folyón is lehetőségünk van részt venni hajós városnézésen: a 80 ülőhelyes, panorámaablakos Amadeus Salzburg gyorshajó közlekedik a Salzach folyón.

slow bike – Salzburg és Berchtesgaden kerékpáros körtúraútvonal

#Kerékpár     #Salzburg    

A Salzburg környéki hegyeket egy 160 kilométer hosszú slow bike – Salzburg és Berchtesgaden kerékpáros körtúraútvonal köti össze.

St. Peter katakombái

#Salzburg     #Templom és kolostor    

A Mönchsberg falába vájt katakombák a korai kereszténység idejéből származnak. Ezt a tartják helyet a mai Salzburg bölcsőjének.

Stiegl Brauwelt - Élménysőrfőzde és múzeum

#Gasztro     #Múzeum     #Salzburg    

A híres salzburgi Stiegl sörgyár látogatása során lépésről lépesre megismerhetjük a sörgyártás folyamatát.

Strandok Salzburgban

#Salzburg     #Strand és fürdő    

Összesen 27.865 négyzetméteres vízfelület áll naponta 9 és 19 óra között (kánikulában 20 óráig) a salzburgiak rendelkezésére.

Szt. Rupert napi búcsú Salzburgban

#Salzburg    

Szt. Rupert napi búcsú (Rupertikirtag). Búcsú a tartomány védőszentjének ünnepén a dómmal szomszédos óvárosi tereken.

Téli Fesztivál Salzburgban

#Salzburg    

A kortárs cirkuszművészet legnagyobb szabású fesztiválja Salzburgban. Az előadók a Volksgartenben felállított sátrakban lépnek fel.

Tomaselli kávéház

#Gasztro     #Salzburg    

1703-ból származó Tomaselli kávéház Ausztria legrégebbi kávéháza.

Trapp Villa - Muzsika hangja

#Múzeum     #Salzburg    

Minden idők egyik legsikeresebb zenés filmje, A Muzsika hangja helyszínei a hollywoodi produkciónak köszönhetően váltak ismertté világszerte. A történetben kiemelt és különleges szerepet játszik a Trapp villa.

Untersberg Salzburgban

#Hegy és csúcs     #Salzburg    

Az Untersbergre (1853 m) közlekedő függesztett kötélvasút. A felvonó Salzburg közelében található.

Wassermuseum / Víz Múzeuma

#Múzeum     #Salzburg    

A látogatók valóságos időutazáson ismerkedhetnek meg a salzburgi vízellátás fejlődésével..

Zoo Salzburg

#Állatkert     #Salzburg    

Az állatkert 14 hektár területen terül el, ahol honos és egzotikus állatokat láthatunk.

Régióválasztó