» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Salzburgban tett kerékpártúra alkalmával a város utcáról utcára meséli el történetét a látogatóknak.


Jelzett kerékpárutak sokasága található a Mozart-városban, amelyet zöld szalagként szel ketté a Salzach. A Mönchsberg és a Kapuzinerberg között elterülő belvárost a barokk kor történelmi épületei mellett modern művészeti alkotások, tágas terek, különleges éttermek és szellős kerthelyiségek jellemzik.

Igazán különleges élményeket tartogat az a 20 kilométer hosszú salzburgi kerékpártúra, amely az Aigen városrészben, az Ignaz Rieder rakpartról indul: óvárosi nyüzsgés, piaci forgatag, élményteli városnézés és gesztenyefákkal szegélyezett sétányok várják itt a kerékpárosokat. A startot követően a Salzach jobb oldalán, bűbájos kis virágoskertek és hangulatos családi házak mentén vezet a kerékpárút az óváros irányába.

Első pihenőnket a városközpontban található Alten Markt téren, a Café Tomaselli napernyői alatt tehetjük meg. Ezt követően a dóm mellett elhaladva juthatunk az Universitätsplatzon működő piacra (Grünmarkt), ahol állítólag a világ legjobb sült kolbászát (frankfurti csípős mustárral) kapni.

A kulináris kitérőt követően a híres lóúsztató (Pferdeschwemme) mellett tekerhetünk ki az óvárosból és érhetjük el a leopoldskroni halastavat, valamint a hozzá tartozó kastélyt, majd folytathatjuk tovább a túrát Hellbrunn irányába. A Hellbrunner Allén található a Gwandhaus étterem és csodálatos parkja, amely tökéletes választás egy délutáni kávé és almás sütemény elfogyasztásához, mielőtt ismét a város felé vennénk az irányt a Salzach partján található kiindulóponthoz.

Salzburgban szükség esetén 12 önkiszolgáló szervizállomás áll rendelkezésre szerszámokkal és kompresszorral, amelyek ingyenesen vehetők igénybe. Emellett számos hotelben kölcsönözhető kerékpár ingyen vagy minimális költségtérítés ellenében

Aki a híres osztrák zeneszerző nyomába szeretne eredni, annak érdemes a Mozart kerékpárutat választania, amely a zeneszerző életének számos meghatározó pontját érinti, ráadásul Salzburg tartomány gyönyörű tóvidékét is bejárja. Csodás természeti környezet és az osztrák zenei zseni különleges aurája – ilyen egy inspiráló kikapcsolódás két keréken. Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
GPS: 47° 48′ 34.164″, 13° 3′ 18.036″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward