» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg

Jazz & The City – Salzburg város őszi jazzfesztiválja

2022. október 13.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Jazz & The City – Salzburg város őszi jazzfesztiválja. A jazz, a világzene és az elektronikus zene fesztiválja a salzburgi óvárosban.


A jazz ismét meghódítja Salzburg óvárosát

A 2022. október 13. és 16. között zajló fesztiválra a belépés, mint mindig, ingyenes. 

Október 13. és 16. között Salzburg óvárosában ismét rengeteg jazz lesz hallható - improvizatív zene a legkülönbözőbb stílusokból és műfajokból. A "Jazz & The City" során közel 150 férfi és nő játszik majd Salzburg számos különböző helyszínén. A belépés ingyenes. 

Tina Heine fesztiváligazgató szerint a mintegy 100 rendezvény közül sok nagyobb, szellős helyiségben kerül megrendezésre, hogy csökkentsék a CoV-fertőzés kockázatát.

Sok törzsfellépő is ott lesz, mint például a berlini énekesnő Almut Kühne, a New York-i zenész Volker Götze, a bezaui dobos Alfred Vogel és a luxemburgi vibrafonos Pascal Schumacher. Heine. De sok új arc is lesz.

A fesztivál egyik fókuszpontját az amerikai szupersztárnak, Bob Dylannek szentelik. A Mozarteum Egyetem 18 hallgatója négy kontinensre utazott a nyáron, és Dylan nyomait kereste a globális kultúrában. Az utazók ihletet kaptak, és zenei, előadói és festészeti produkciókkal tértek vissza a poggyászukban. A "Bob Dylannel az úton" című projekt részeként mutatják be kutatási eredményeiket.

A "Rejtett nyomok" programpont is izgalmasnak ígérkezik: a művészek kedvenc helyeikre invitálják a látogatókat sétákra. A résztvevőket felveszik, de nem tudják előre, hová vezet a felfedező túra.

A gyerekek és fiatalok számára színfalak mögötti túrák, utcai táncműhelyek, a "Jazz Kids" és a "Hidden Tracks - csak fiataloknak" is rendelkezésre áll.

A walesi Ian Shaw énekes, zongorista és stand-up komikus adja a nyitókoncertet a Szene Salzburgban október 13-án este fél nyolckor. Másnap pedig szintén a Szene-ben Mariana Sadovska ukrán előadóművész lép párbeszédbe Max Andrzejewski & Ensemble ütőhangszeressel a "Songs of Wounding" című, a sötétséget és a fájdalmat körüljáró előadással. Sadovska ukrajnai falvakban végzett terepfelvételek során elfeledett éneklési technikákat fedezett fel. A program másik csúcspontjára a Galéria 5020-ban kerül sor: Natascha Gangl írónő, valamint Maja Osojnik és Matija Schellander zeneszerzők három napon át a szürrealizmus egyik ikonjának, Unica Zürn művésznőnek egy szobát rezonáló térré nyilvánítanak.

A Residenzplatzon ismét lesz egy nagy szabadtéri színpad. A Salzburgi Marionettszínházban, a Markussaalban, a Heckentheaterben, a Kunstvereinben és a Traklhausban is lesznek előadások. A Kollegienkirche "House of Impro"-jában és az egykori Mexikanerkellerben, amely ma az Arthotel "Blaue Gans" jazzpincéje, valamint a Toihausban művészek találkoznak egy vakrandira.

Az "Altstadt Events" alkalmazás jobb eligazodást biztosít a programban, és tájékoztat a fesztivál spontán eseményeiről. Összeállíthatjuk a program kedvenceinket, és a push alert funkcióval 15 perccel az előadás kezdete előtt emlékeztethetjük őket.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
GPS: 47° 48′ 34.164″, 13° 3′ 18.036″
Időpont:2022. október 13.
Honlap: http://www.salzburgjazz.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward