» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg

Stiegl Brauwelt - Élménysőrfőzde és múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A híres salzburgi Stiegl sörgyár látogatása során lépésről lépesre megismerhetjük a sörgyártás folyamatát.


A salzburgi Stieglbrauerei, Ausztria legnagyobb magánkézben levő sörfőzdéje szórakoztató felfedezőútra hívja látogatóit egy évezredek óta ismert ital, a sör világába.

"A sör világa" kiállításon megcsodálható a világ legnagyobb sörtornya, a látvány-sörfőzdében pedig a legapróbb részletekig megtudható, hogyan készítik a sört. Elég egy gombnyomás és máris mindent megtudhatunk a sörfőző nemzetekről.

A salzburgi Stiegl sörfőzde logójában öt lépcsőfok vezet a legmagasabb szintű kulináris élményekig. A lépcsőfokok az eredeti sörfőzde - Alm-csatornához vezető lépcsők melletti - fekvésének köszönhetően váltak a híres salzburgi sör ismertetőjegyévé, amelynek hagyományai egészen 1492-ig nyúlnak vissza.

Az 500 éves jubileum alkalmából született az ötlet, hogy Ausztria legnagyobb magánkézben lévő sörfőzdéjének sikertörténetét a nagyközönséggel is megismertessék, valamint egy különleges élményvilágot hozzanak létre, ahol minden a sörfőzésről szól. A Brauwelt élményvilág és a hozzá kapcsolódó söröző autentikus módon a Stiegl sörfőzde legrégebbi és egyben legszebb részében került kialakításra. A különleges "sörmúzeum" 1995 óta várja a vendégeket és enged bepillantást Ausztria egyik legkedveltebb italának történetébe és keletkezésébe.

Az élményvilág számtalan oldalról közelít a sör témaköréhez. Az érdeklődők látványos módon ismerhetik meg a különböző nyersanyagokat, felfedezhetnek egy teljesen felszerelt kádárműhelyt, valamint az élménysörfőzdében, ahol kizárólag biogazdaságokból származó alapanyagokból állítják elő a hónap sörét, bepillantást nyerhetnek a sörfőzés folyamatába is. Mivel a tudás szorosan összefügg a szomjúsággal, ezért a múzeumlátogatást követően a vendégek finomabbnál finomabb söröket kóstolhatnak autentikus környezetben.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
Cím:5020 Salzburg, Bräuhausstraße 9
GPS: 47° 47′ 40.60104″, 13° 1′ 17.37912″
Honlap: http://www.brauwelt.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward