» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A bemutatótermekben természeti csodákat láthatunk a világ minden részéből: akváriumok sokasága lenyűgöző víz alatti élőlényekkel, "világűr-csarnoka", dinoszauruszok, utazás az emberi testben.


Az Orsolya apácák egykori kolostorában rendezték be a múzeumot. Átépítés után a természettudományi múzeum mint Science Centerként működik tovább.

Természet Házában változatos módon igyekeznek bemutatni a látogatóknak a természet egyedülálló sokszínűségét, amelybe az ember is beletartozik.

A múzeumban például letűnt korok gigantikus élőlényei - dinoszauruszok - láthatóak, részben mozgó, üvöltő és életnagyságú másolatok formájában.

Felnőttek és gyerekek legnagyobb kedvence az akvárium, amely kategóriája egyik legszebbje Közép-Európában. A varázslatos víz alatti világba több mint 40 bemutató medence enged bepillantást. A 10.000 literes tartályban élő cápákat minden hétfőn 10.30-kor etetik.

Fantasztikus élmény testközelből csodálni a Földközi-tenger és a hazai vizek lakóit, a trópusi halak páratlan színpompáját és a különleges amazonasi élőlényeket.

A hüllők kertjét a hüllők mellett kétéltűek népes tábora teszi még érdekesebbé. Az 56 ízlésesen kialakított terráriumban kereken 200, a mi földrajzi környezetünkben többnyire ismeretlen állat sütkérezik: a honi kígyók szomszédságában láthatók valamennyi földrész legismertebb mérges kígyói, vízi és szárazföldi teknősök, gyíkok, óriás békák és a Mississippi aligátorai is.

A "Világűr teremben" a Holdra szállást megörökítő eredeti felvételek fogadják a látogatókat. Mellettük egy jövőbeli űrváros makettje, bolygórendszerünk és az univerzum felépítését szemléltető eszközök és egy az eredetivel azonos méretű Mercury-űrhajó, amellyel az amerikaiak a 60-as években az első űrutazásokat végrehajtották.

Az új Science Center izgalmas kísérletek egész sorával várja a látogatókat: a technika és a természettudományok csodái, sőt saját testünk is különleges interaktív élmények középpontjába kerül. Három emeleten kereken 80 helyen zajlanak a páratlan tapasztalati kísérletek, például ki-ki maga hajthatja kezével a turbinát, bejárhatja egy óriáshegedű belsejét, ahol nemcsak hallani, érezni is lehet a zenét. Mindenféle fura kérdésekre választ kaphatunk, "miért por formájában használjuk a cementet és a kávét, hogyan jut el a hangsugárzás a fülbe, hogyan viselkednek a csontjaink a kerékpáron". Mindent ki lehet próbálni, érdemes megfigyelni, rácsodálkozni!

A további kiállítási termekben többek között helyet kaptak az ásványok, a geológia, egy ifjúsági biolabor, az európai emlősállatok, a madarak, a jégkorszak, Amerika, Afrika, Ausztrália és Ázsia állatvilága és nem utolsó sorban az ember és a házi állatok. Az egyébként is igen gazdag kínálatot újabbnál újabb rendkívüli kiállítások egészítik ki.

Az egyes termek, illetve témák közötti vándorlás közben jól esik megpihenni a kávézó-étterem teraszán.

Nyitva tartás: Minden nap 9-17 óráig December 25-én zárva Vezetéshez előzetes telefonos bejelentkezést kérünk (legalább 2 héttel érkezés előtt!) Fogyatékkal élők: A helyiségek mindegyike akadálymentesen megközelíthető. Segítő kutyák beléphetnek.

Belépődíjak 2019-ben: Felnőttek 8,50 euró. Gyerekek 4-14 éves korig 6 euró. Diákok 27 évesig, igazolvánnyal 6 euró. Családi jegyek: (1 szülő + 1 gy) 13,50 euró, (2 szülő + 1 gy) 21,50 euró, minden további gyerek 5,50 euró. Salzburg kártya: egyszeri ingyenes belépésTartomány:Salzburg
Település:Salzburg
Cím:5020 Salzburg, Museumplatz 5.
GPS: 47° 48′ 6.47917″, 13° 2′ 21.94678″
Honlap: http://www.hausdernatur.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward