» Görögország

» Görögország » Attika » Attika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Athén szívében található Monastiraki tér a stílusok, kultúrák és korszakok egyedülálló keveréke, amely folyamatosan változik és élénk. Kétségkívül a görög főváros egyik legbájosabb és legélénkebb területe.


Ha csak megáll a Monastiraki tér közepén, és jól körülnéz, többé-kevésbé teljes képet alkothat Athén múltjáról és jelenéről, mindezt néhány négyzetméteren belül.

Épületeinek lenyűgöző építészeti sokszínűsége önmagában is megtestesíti Görögország viharos történelmét.

A tér egyik oldalán a Szűz Mária Pantanassa ortodox templom, a másik oldalon pedig a Tzistarakis oszmán kori mecset áll.

A Kr. u. 2. században épült Hadrianus könyvtárának oszlopai még mindig láthatók a mecset boltívein keresztül, miközben - közvetlenül felettük - az Akropolisz uralja a kilátást, lenyűgöző hátteret képezve a jelenetnek.

A teret körülvevő számos neoklasszicista épület, köztük a metróállomás, egy újabb korszakkal bővíti azoknak a korszakoknak a listáját, amelyeket ez a kis tér már példáz.

Az Athén szívében található Monastiraki mindössze egy rövid sétára van az ókori Plaka negyedtől, az Akropolisztól, az ikonikus Omonoia tértől, a Szintagmától és a Parlament épületétől.Tartomány:Attika
Település:Athén
Cím:Monastiraki
GPS: 37° 58′ 35.15052″, 23° 43′ 33.25908″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward