» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Elzász


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Vogézek csúcsai és az elzászi síkságok közt, a borvidékek közepén található Riquewihr a "Franciaország Legszebb Városkái" címet viseli.


Egyike azon kevés elzászi városnak, amelyet nem romboltak le a németek a II. világháborúban, így megőrizte eredeti, 16. századi formáját.

A 13. században Habsburg Rudolf megtámadta a falut, és felakasztotta a várkapitányt egy tölgyfára, melynek maradványai még ma is láthatóak a bástya tövében. Másnap ellátogatott a faluba, ahol a helyiek borral kínálták. Annyira ízlett neki, hogy ezután békén hagyta, és városi rangra emelte.

A Tour des Voleurs, azaz a Tolvajok tornya a város börtöneként üzemelt sokáig. Első emeletén volt a kínzókamra, fölötte tartották fogva a rabokat. Ma látogatható.

A Dolder beffroi, azaz harangtorony szolgált a város védelmére. Egy harang volt a tetején, amely jelezte, ha ellenség közeledik, vagy amikor este bezárták a kapukat. A "dolder" elzászi nyelven legmagasabb pontot jelent. Ma természetesen fel lehet mászni a tetejére, és belül múzeum található.

A nyugati kapu egy függőhíddal van felszerelve, mely még ma is látható. A csapórács egyike Európa legrégibbjeinek, még a londoni Towerénál is idősebb.Tartomány:Grand Est
Cím:Riquewihr
GPS: 48° 9′ 58.1688″, 7° 17′ 59.3592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward