» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Párizs a világ egyik legnépszerűbb úti célja. Tippek a metropolisz legfontosabb látnivalóinak, múzeumainak és sugárútjainak bejárásához.


Évente általában mintegy 19 millió külföldi vendég érkezik Párizsba. A 2,2 millió lakosú metropolisz a világ egyik leglátogatottabb városa. A francia főváros nevezetességei, például az Eiffel-torony, szintén a legjobb helyezéseket érték el. A Louvre például a világ legtöbb látogatót vonzó múzeuma.

A város legelső felfedezéséhez a legfontosabb látnivalókhoz a hop-on hop-off buszok praktikusnak bizonyulnak Párizsban. De aki belevág a kerékpározás kalandjába, olyan képeket láthat, amelyek egyébként a turisták elől inkább rejtve maradnak.

Párizs kerékpárosbarátabbá tétele érdekében az elmúlt években mintegy 380 kilométernyi kerékpárutat alakítottak ki a városban. Számos helyen, például a Louvre közelében, bérelhető kerékpár vagy foglalható vezetett kerékpártúra. A Vélib' Métropole önkormányzati kerékpárkölcsönző szolgáltatás mintegy 24 000 kerékpárt kínál Párizs-szerte, amelyeknek körülbelül 30 százaléka elektromos meghajtású. 

Eiffel-torony: kilátás három emeletről

Eiffel-Torony, Párizs, Franciaország, Építészet

A párizsi városnézés során az Eiffel-torony feltétlenül meglátogatandó.

Mielőtt felmenne, először a Place du Trocadéro térről élvezze a kilátást a 324 méter magas toronyra, amelyet az 1889-es világkiállítás alkalmából építettek. 

Az Eiffel-torony első emeletén, 57 méteres magasságban található üvegpadló különleges kilátást kínál.

A látogatók vagy az oszlopokban lévő felvonókat használhatják, vagy összesen 704 lépcsőfokot kell megmászniuk, hogy elérjék a 115 méter magasan lévő második emeletet. Az Eiffel-torony harmadik emeletén, 276 méteres magasságban még szebb kilátás várja a vendégeket. Az utolsó szakaszra csak felvonóval lehet feljutni.

Ha nem szeretne a jegypénztárban várakozni, online is megvásárolhatja jegyét.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
GPS: 48° 51′ 32.00292″, 2° 19′ 12.14767″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward