» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Parma kiválóan alkalmas egynapos kirándulásra, mivel kompakt belvárosának köszönhetően könnyen felfedezhető.


Látnivalók

Néhány száz méteren belül olyan világszínvonalú művészeti kincsek találhatók, mint a Dóm, a Baptisterium, a Camera di San Paolo, a Palazzo della Pilotta a csodálatos Farnese Színházzal, valamint a San Giovanni Evangelista és a Santa Maria della Steccata templomok. 

Dóm

A Piazza Duomo téren található a pármai dóm és a keresztelőkápolna, a két legfontosabb műemlék.

A Duomo a román művészet és építészet remekműve a 12. századból. A belső tér gazdag műalkotásokban, olyannyira, hogy a látogatást egy román kori és egy reneszánsz útvonalra oszthatja. A csúcspont Correggio, a főreneszánsz pármai iskola legjelentősebb festőjének, Correggiónak a Szűz Mária mennybevétele freskója. A szenteket és angyalokat ábrázoló freskó a kupolát borítja. A másik fő látványosság a középkor egyik legnagyobb építész-szobrászának tartott Benedetto Antelami Depozíció szobra. Ez a különleges szobor az olasz gótika remekműve.

A dómot egy gótikus stílusú harangtorony szegélyezi.

A Keresztelőkápolna, szintén Antelami alkotása, egy masszív, nyolcszög alakú épület, amely rózsaszín veronai márványból készült. Belsejében tizenhat boltív található, mindegyikében egy-egy festett jelenet látható. A Keresztelőkápolna legszembetűnőbb része a festett kupolás mennyezet.

San Francesco del Prato

2020. december 8-án hosszas restaurálás után újra megnyílik Parma egyházi szimbóluma, amely rejtett freskók, vezetett túrák és különleges események felfedezésével feltárja történelmi és kulturális értékét. 

A gótikus templom a napóleoni korszaktól 1992-ig az egyházi börtön volt.

San Paolo kolostor

Az egykori San Paolo kolostorban apácafőnöknő fogadószobájának boltozatát Correggio freskói díszítik. A művet az illuzionista festészet egyik legjobb példájának tartják, és később olyan helyi művészekre volt hatással, mint Parmigianino. 

Palazzo della Pilotta

A Palazzo della Pilotta a Piazza della Pace téren áll. Itt található a Nemzeti Galéria, amely a művek száma és minősége miatt az egyik legfontosabb olasz művészeti galéria; Leonardo da Vinci (a pompás Scapigliata), Beato Angelico, Correggio, Tintoretto, Giulio Romano, Guercino, Canaletto, Carracci és mások művei találhatók itt. A gyűjteményeket a reneszánsz idején a Farnese család, Párma uralkodói hozták létre.

Teatro Farnese

A Pilotta Palota másik fő látványossága a Farnese Színház, amely egyike a három még létező reneszánsz színháznak, a sabbionetai Teatro all'antica és a vicenzai Teatro Olimpico mellett, amelyek a Teatro Farnese tervezését is inspirálták. A színházat 1618-tól kezdve I. Ranuccio, Parma és Piacenza hercege építette, aki a Milánóba tartó toszkánai nagyherceg, II. Cosimo látogatását színházi előadással kívánta megünnepelni.

Castello di Torrechiara

Az egyik leglátványosabb és legjelentősebb vár nemcsak Emilia-Romagna-ban, ha nem egész Olaszországban.

Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:Parma
GPS: 44° 48′ 4.92408″, 10° 19′ 41.09988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward