» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Értékeld Te is:

A festői szépségű toszkán Pitigliano egy sziklafalra épült. Az egykor itt élt zsidó kisebbség miatt Kis Jeruzsálemnek is nevezett városka valódi gyöngyszem.


A tufa városának is nevezett Pitiglianót is Olaszország legszebb települései között tartják számon (I borghi piú belli d'Italia). Tengerszint feletti magassága 313 méter.

A helyi legenda úgy tartja, hogy a várost Petilio és Celiano alapította, akik a város kincsét akarták ellopni, de annyira megtetszett nekik a vidék, hogy inkább letelepedtek. A valóságban Pitigliano több család fennhatósága alá is tartozott és 1455-ben egy háború eredményeképp ismerték el önállóságát.

Pitigliano igazi építészeti látványosság. Az etruszkok jelentős mértékben formálták meg a várost. A tufába rengeteg kis barlangot, alagutat is vájtak, melyeket többek között olívaolaj és bor tárolására használtak.

A közel fél évezreden keresztül jelen lévő zsidó közösség is sok látnivalót hagyott maga után. A város szívében megtekinthető a Zsidó Gettó: érdemes ellátogatni a Zsinagógába és a Zsidó Múzeumba is.

Pitigliano több középkori és reneszánsz műemlékkel is büszkélkedik. Leghíresebb a főtere, a Piazza della Repubblica, ahol egy hét folyócsöves szökőkút is van. A Medici család által építtetett Medici vízvezeték a maga korának építészeti remekműve.

A Palazzi Orsinin található Szent Péter és Pál székesegyház 1276 óta áll fenn. Belsejét csodás barokk tárgyak és festmények díszítik, valamint megtalálható Szent Péter és Pál szobra is. A Santa Maria és a San Rocco templom, valamint az ókori ajtó, a Via di Porta a Savona mind lenyűgöző szépségű.

A város életének fő eseménye a szeptemberi Borfesztivál, az Il settembre di'Vino.Tartomány:Toscana
Cím:Pitigliano
GPS: 42° 38′ 7.14552″, 11° 40′ 11.96616″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward