» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Anghiari, a toszkán falu meghódította Amerikát is.


Az amerikaiak őrülten szerelmesek ebbe az olasz faluba

Az amerikai média Olaszország és Európa egyik legszebb falvaként írta le Anghiarit, amely Toszkána egyik kihagyhatatlan úti célja. Íme, miért nyerte el az amerikai látogatók tetszését.

 

Anghiari-t a Travel+Leisure Olaszország egyik legszebb városává koronázott, és a CNN Európa legszebb helyei közé sorolta. 

Anghiari falu egy dombon áll, nem messze az umbriai határtól, elmerülve a vidéken, néhány kilométerre Arezzótól. Hírneve az alatta elterülő síkságon 1440. június 29-én lezajlott híres csatára vezethető vissza, amelyben a firenzei csapatok legyőzték a milánói csapatokat, és így Firenze átvehette a város kormányzását. A győzelem tiszteletére Leonardo da Vincit bízták meg az anghiari csatáról készült híres freskó megfestésével, amely sajnos elveszett. Ma Olaszország legszebb falvai között tartják számon, és az Olasz Túraklub narancssárga zászlaját viseli.

A külföldi látogatók különösen szeretik a hegyoldalon fel- és lefelé vezető sétálóutcáit, a művészeti paloták és templomok gazdagságát, az Umbriát és az Appennineket átölelő rendkívüli panorámát, valamint a látnivalókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a látogatók közelebbi kapcsolatba kerüljenek a történelemmel. Ilyen például a Museo della Battaglia e di Anghiari (A csata és Anghiari múzeuma), amely a 16. századi Palazzo del Marzocco épületében található, és amely őrzi és gyarapítja a történelmi és művészeti esemény tanúságait, köztük Gérard Edelinck flamand művész ritka 17. századi művét, az elveszett Leonardónak  egyik legfontosabb másolatát, amely a zászlóért folytatott küzdelmet ábrázolja.

Anghiari kincseinek felfedezése

A síkságról érkező látogató szeme előtt ebben a pompás középkori faluban, amely a Tiberis felső folyásának zöld völgyére néz, először a Borghetto, a város ókori részének szíve tárul fel, amelyet hatalmas, 16. századi falak vesznek körül. A falakon belüli városkép másik kiemelkedő eleme a Campano néven ismert óratorony, amely a Casseróval együtt vonzza a tekintetet, amely a Castrum Anglaris, az erődített középkori falu első magját alkotta.

A történelmi központban számos kincsre bukkanhatunk. A csata és Anghiari múzeuma mellett itt található a San Bartolomeo ősi apátság, amelyet a kamalduli szerzetesek alapítottak 1000 körül, a Palazzo Taglieschi, amely az értékes műkincseket őrző Állami Múzeumnak ad otthont, valamint az Irgalmasság múzeuma, amely az Anghiari Irgalmasok Konfraternitásának történetét követi nyomon. Nem szabad kihagyni az Anghiari Kereszt kolostorát és templomát, amely szorosan kapcsolódik Szent Ferenc személyiségéhez. A hagyomány szerint a szerzetes 1224-ben La Vernából visszatérve áthaladt a falun, és itt, a legmagasabb ponton egy ágakból készült keresztet állított.

A toszkán vidéken a túrázás szerelmeseinek is bőven akad látnivaló. Anghiari közvetlen közelében található ugyanis a Monti Rognosi és a Sovara-völgy jellegzetes parkja. E hegységeket geológiai összetételük teszi egyedivé: valójában teljes egészében ophiolitokból állnak, a görög ophis (kígyó) és lithos (kőzet) szavakból, ezért "kígyószikla", magmás eredetű, túlnyomórészt sötétzöld és fekete színűek, amelyeken egyedülálló növényzet nő, endemikus és ritka fajokkal. A parkot átszeli a Via Ariminiensis, az Arezzót és Riminit összekötő út, amely a római korban keletkezett, és ma "Maremma útként" is ismert. 

Palio della Vittoria

A történelmi fesztivál Firenze 1441-es győzelmét ünnepli Milánó felett.Tartomány:Toscana
Cím:Anghiari
GPS: 43° 32′ 24.3708″, 12° 3′ 7.71588″
Honlap: http://www.battaglia.anghiari.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward