» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal


Értékeld Te is:

A tiroli síparadicsom, Sölden Ausztria egyik legnagyobb gleccser-síterülete, Ausztrián belül egyedül Sölden dicsekedhet mindjárt három 3000 méteren felüli heggyel ("BIG3").


20 négyzetkilométeres kiterjedésével Ausztria egyik legnagyobb síterületének számít, garantáltan abszolút hóbiztos októbertől májusig.

3000 méteren felüli hegyek ("BIG3"): a Gaislachkogl 3058, a Tiefenbachkogl 3250 és a Schwarze Schneide 3340 méteres magasságokba nyúlnak. Két gleccseren is le lehet siklani, a Rettenbach és a Tiefenbach gleccseren. A két gleccsert egy 170 méter hosszú síalagút köti össze 3000 méter magasságban:"Rosi-Mittermeier-alagút" 1,7 km hosszú közúti alagút - SALOMON állomás a Rettenbach-gleccsernél.

A tiroli Sölden síterepén található a Schwarze Schneid, Ausztria leghosszabb sípályája. A 15 kilométer hosszú pálya a Rettenbach-gleccsertől indul és a Gaislachkogel felvonóig tart.

Gaislachkogelbahn. A csúcs Gaislachkoglbahnnal érhető el, amely a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

A hegyállomáson az étterem mellett érdemes megnézni a BIG3 kilátóplatformot is. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre. (részletek)

Ötztal a biciklizés és a természet szerelmeseinek paradicsoma. Közel 700 kilométer jelzett kerékpárút hálózza be a völgyet, egészen elképesztő, 30 ezer méteres össz-szintkülönbséggel. Ezek között természetesen az egészen könnyűtől az extrém nehézig mindenféle nehézségi szint megtalálható, így garantáltan mindenki a számára legideálisabb útvonalon tekerhet. Akármelyik utat is választjuk, mindenütt ugyanaz a megunhatatlan, gyönyörű, változatos táj fog elkísérni minket a rohanó patakok, dús, zöld erdők és lenyűgöző sziklaformák között. Minden kétséget kizáróan a 135 kilométeres, egész Ötztalt bejáró mountainbike-körút a völgy egyik legszebb túrája. Az összesen 4690 méteres downhill út a Gaislachkoglen egész Európa egyik híressége, hiszen ez a legmagasabbról induló ilyen jellegű bicikliút az Alpokban.

Giggijochbahn (1.377 m -2.284 m) (részletek)

Tiefenbachbahn (2.675 m- 3.250 m, 2.795 m-3.249 m). A Tiefenbachkogl tetején egy 25 méter hosszú, szabadon álló acélstég lebeg a szakadék felett. (részletek)

Doppelsesselbahn Rotkogel (2.092 m- 2.414 m). Hochsölden. Itt állatsimogató, játszótér. (részletek)

James Bond. A Spectre című új Bond film egyik látványos helyszíne Sölden.  A filmben látható síterep a Gaislachkogl csúcson 3.048 m magasban van. A werkfilmben feltűnik az „Ice Q” nevű design étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme. A kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyújt a környező hegyvilágra. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz.

Almzeit Sölden - Alpesi élményvilág Söldenben (részletek).

Bike Republic Sölden

Még több Ötztal: ittTartomány:Tirol
Település:Sölden
GPS: 46° 57′ 55.77732″, 11° 0′ 27.44352″
Honlap: https://www.soelden.com/de

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward