» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal

James Bond nyomában: Sölden - Gaislachkogl, BIG 3 kilátó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gaislachkoglbahn a világ legmagasabb függőfelvonója. Világrekord, hogy hét perc alatt teszi meg a 2040 métert. A hegyállomáson, 3 ezer m magasban a BIG 3 kilátóplatform és „007 Elements” című kiállítás található. Tanösvények az alpesi legelőkön.


Az első szakaszon egy nyolcszemélyes, kabinos felvonó működik 3.600 fő/órás kapacitással. A második szakaszon egy háromköteles körforgalmú felvonó (3S-Bahn) üzemel.

Kimondottan világos és barátságos állomásépületeivel és felvonótechnikai különlegességeivel mindkét létesítmény építészeti látványosság.

Egyedülálló az állomás dizájnja és építészeti megoldásai is, a nagykabinos függőfelvonó akadálymentesített, mozgólépcsős és liftes megközelítésű. Világújdonságnak számít az újszerű mentési koncepció, ami lehetővé teszi, hogy az embereknek ne kelljen baj esetén elhagyniuk a kabint.

Restaurant IceQ Sölden

Restaurant IceQ Sölden (c) Österreich Werbung/Ötztal Tourismus/Anton Klocker

Völgyállomás: 1.377 m

Középállomás:

Túrautak az alpesi legelőkön.

"1. Lehrpfad zur Hochgebirgsökologie"- témaút az alpesi növény- és állatvilágról. 2 szakaszból áll. 1. szakasz: Gaislachkoglbahn középállomásától a völgyállomásig: témája a hegyi állatok. 4,6 km, menetidő 2-2,5 óra. 2. szakasz: az út Hochsöldenben (2.100 m) kezdődik és Gaislachkoglbahn középállomásánál végződik (2.170 m). Témája az Alpok élővilága. 5,5 km, menetidő 1,5-2 óra.

Hegyállomás: 3.058 m

Panorámaétterem.

BIG3 Gaislachkogl kilátóplatform. Sölden az úgynevezett BIG 3 kilátóknak köszönhetően, három darab 3000 méter feletti hegycsúcson kialakított platformmal büszkélkedhet. A legmagasabb ezek közül a Schwarze Schneid-on létrehozott kilátóhely, amelyről szép idő esetén egészen a Dolomitokig ellátni. A Tiefenbachkogl tetején egy 25 méter hosszú, szabadon álló acélstég lebeg a szakadék felett. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre.

„007 Elements” című kiállítás. 2015 elején a Spectre c. film egyik leglátványosabb akciójelenetét forgatták le Söldenben. Sölden a Gaislachkogl csúcsán található ice Q étterem modern építészeti kialakításának köszönheti, hogy bekerült a forgatási helyszínek közé. A tiroli Obermoser építészeti irodához köthető szürreális épületben, valamint a Gaislachkogl felvonó futurisztikus liftállomásán minden adott volt egy látványos akciójelenethez. A 3058 méter magas hegycsúcsról nyíló panoráma külön megemlítésre kerül a filmben is.

A 3050 méteres magasságban található kiállítás neve („007 Elements”) sok mindent elárul: a James Bond-filmek meghatározott, jól felismerhető elemekből épülnek fel. Ezek közé tartoznak a gyors autók, a nyaktörő akciójelenetek vagy a látványos helyszínek is. A kiállítás ezeket a visszatérő elemeket mutatja be: a középpontban természetesen a Spectre söldeni forgatása áll, de a Bond-sorozat más fejezetei is kellő hangsúlyt kapnak.

A kiállítás két emeleten és összesen 1300 négyzetméteren teremt egyedülálló hangulatú Bond-világot. Vetítővásznak, hanghatások és kipróbálható interaktív installációk szólítják meg valamennyi érzékünket és adnak át különféle információkat igazán lenyűgöző módon. A különböző galériák a kiállítás témájához illeszkedően a technika legmodernebb szintjét képviselik és egyedülálló módon keltik életre a film feledhetetlen jeleneteit. A látogatók így teljesen elmerülhetnek a pillanatban.

Az minimalista, futurisztikus épület, amelybe egy föld alatti alagúton át juthatunk be, szintén része a koncepciónak: a lenyűgöző építészeti megoldás, valamint a lélegzetelállító hegyi kulisszának köszönhetően adott a tipikus 007-es kombináció.

kiállítás naponta 9-től fél négyig van nyitva, megközelíthető Söldenből a Gaislachkoglbahn kabinos felvonóval. Belépő 22 euró, az ár sajnos nem tartalmazza a felvonó árát.Tartomány:Tirol
Település:Sölden
Cím:6450 Sölden
GPS: 46° 57′ 55.77732″, 11° 0′ 27.44352″
Honlap: http://www.soelden.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward