» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Villach Karintia második legnagyobb városa, a Dráva partján, az Ossiacher See és a Faaker See közelében.


A több mint 900 éves múltra visszatekintő villachi óváros egyszerre modern és romantikus - érdemes a régi utcácskákon és idilli árkádos udvarokon sétálva felfedezni.

Villach, Kärnten

(c) Österreich Werbung/Michael Stabentheiner

Tél Villachban

Villach számára a téli álom ismeretlen fogalom. Karintia második legnagyobb városa a hideg évszakban különleges ünnepi fényárral kápráztatja el látogatóit. A város az adventi időszakban tele van élettel, varázslattal és meglepetéssel, kulináris élményekkel, kulturális programokkal és shopping kalandokkal, különleges Alpok–Adria hangulattal és déliesen könnyed életérzéssel. Röviden: Villach a karácsonyi időszakban igazán magával ragadó.

Ez egyet jelent a villachi városháza előtt felállított korcsolyapályával, a forralt boros bögrét ölelő kezekkel, a kávéházi beszélgetésekkel és a vidám karácsonyi shoppingtúrákkal. Az adventi időszakban a történelmi óváros valóságos karácsonyi mesevilággá alakul át. Minden évben újra és újra. A Villachi Hagyományőrző Advent fakunyhói kört alkotnak a városi plébániatemplom körül, a Villachi Hütte Advent a főtéren található, míg a Villachi Kézműves Advent a Parkhotel kertjében. A gyermekeknek szánt programkínálatot állatsimogató, pónilovaglás, karácsonyi postahivatal és bábszínház teszi teljessé. Az adventi időszak elengedhetetlen részét képezi a krampuszfelvonulás is.

A Villacher Bauerngman (Villach gazdasági életének meghatározó személyiségeit tömörítő egyesület) a 4. adventi vasárnap rendezi meg a Villachi Bauernadventet (Villachi Falusi Advent). A kis Jézus, a háromkirályok és az angyalok hajóval érkeznek a városba. A villachi gyermekekből álló pásztorcsapat elkíséri a kis Jézust egészen a Városháza térig, ahol átadja a Bauerngman szövetség adományait a rászoruló gyermekeknek. 

„Lei, lei!” – így szól a villachi farsangi céhek hívószava, minden évben a Villachi Kongresszusi Központban tartott üléssorozatra invitálva az érdeklődőket. Az ülések fénypontjait farsang keddjén a tévében is közvetítik. Aki inkább élőben szeretné figyelemmel kísérni a villachi farsangi bolondozást, annak farsang szombaton érdemes ellátogatnia a Dráva menti városba, amikor szinte a város teljes lakossága talpon van és beöltözve részt is vesz a farsangi felvonuláson. A másnap (farsangvasárnap) minden kétséget kizáróan az év egyik legnyugodtabb napja Villachban.

Warmbad-Villach

A Warmbad-Villach Villach városától 6 km-re délre, az olasz határ közelében található.

Már a kelták is szívesen fürödtek az itt található forró vizű forrásokban és ugyanezt tették a rómaiak is, akik Kr. e. 15-ben vették át az uralmat a keltáktól. A warmbadi forrásokról mintegy 1000 évvel későbbről származnak az első írásos emlékek, amelyek Fontes Salinarum néven említik a termálforrásokat. A következő írásos említés a középkor végére datálódik, amikor a források vizét már emberkéz alkotta medencékben fogták fel. Sőt egy házat is emeltek itt a vendégek elszállásolására és megvendégelésére. A XVIII. században nem más, mint Napóleon figyelt fel a warmbadi forrásokra, aki a fürdő kibővítését is tervezte.

Warmbad-Villach legendás, forrásvizes medencéjében a jótékony hatással bíró termálvíz már évszázadok óta tör a felszínre forrón, energiával és gyógyító erővel telve. Az itteni termálvíz jótékony hatással van a mozgásszervi panaszokra és a gyulladásos megbetegedésekre.

Kärnten Therme

A Warmbad-Villachban található a Kärnten Therme gyógyfürdő, Ausztria egyik legmodernebb élményfürdője. Feledhetetlen vízi kalandok a tökéletes ellazulás jegyében, a kifejezetten látványosra sikerült Karintia Termálfürdőben. Különleges építészeti megoldások jellemzik az élményfürdőt, amely „Fit, Fun & SPA” mottóval csábít kikapcsolódásra. Az izgalmas vízi kalandok mellett tökéletes ellazulás, valamint szépségápoló és wellnesskezelések egész sora várja a vendégeket.

Az önfeledt kikapcsolódásról és szórakozásról egyedülálló vízi csúszdák és a Crazy River gondoskodik. Emellett semmi esetre sem szabad kihagyni a 25 méteres sportmedencét, a tágas fitnesztermet (700 m²), valamint a SPA- és szaunarészleget (2000 m2). A legkisebbek vidáman pancsolhatnak az önálló baba- és gyermekrészlegen. 

Tipp: a Gerlitzen Alpe vagy a Dreiländereck síterepre érvényes napijeggyel, többnapos síbérlettel vagy szezonbérlettel 20% kedvezmény jár a 17 órától érvényes „FUN & SPA” esti belépőjegyre.

Maibachl

Hóolvadáskor a villachi melegvizes fürdőben csobog a Maibachl. A főforrás közelében képződött két medencében akár 28 °C-os is lehet a termálvíz, mely gyógyulást ígér a szív- és érrendszeri betegeknek, valamint a csontritkulásban szenvedőknek. 2005-ben a Maibachlt természeti emlékké nyilvánították.

Villachi-Alpok

A Villachi-Alpok igazán különleges értékeket rejt: az érintetlen természeti környezet, valamint az egyedülálló növény- és állatvilág valóságos földi paradicsomként tárul fel a túrára indulók előtt. (részletek)

Villachi Alpesi Aréna

A Dobratsch lábánál található a Villachi Alpesi Aréna: a 90, 60, 30 és 15 méteres ugrósánccal is rendelkező északisí-sportközpont egész évben várja a sportolni vágyókat, emellett a helyi síugróászok kedvelt edzőhelye is.

Az alpesi aréna kínálatát egy 5 kilométer hosszú sífutópálya teszi teljessé, amelynek egy 3 kilométeres, hóágyúzható és kivilágított szakaszát FIS versenypályaként is elismerték.

Gerlitzen Alpe

Gerlitzen nyáron kedvelt célpontja a családoknak. A hegyen a gyerekeket egy Funpark várja! A Gerlitzenen, hegyek és tavak között óriási élmény a kerékpározás. (részletek)

Villachi Közlekedési Múzeum

(részletek)

Affenberg Landskron

Az állatkertben mindent megtudhatunk a mamákókról, akik a parkban szabadon élnek. (részletek)

Burg Landskron

A reneszánsz vár hatalmas romjai 200 m-rel magasodnak az Ossiacher See fölé. A várban ragadozómadár röptetés és állatkert (Adler Arena) várja a látogatókat. (részletek)

Tavak Villach körül

Silbersee a villachiak kedvelt kirándulóhelye, a Drauradweg a tó mellett halad el. Természetvédelmi terület a Vassacher See. A tó vízminősége kiváló, nyáron 26 fokra is felmelegszik. St. Magdalener See halakban nagyon gazdag, 12 halfajta él a tóban. A Leonharder See észak-keletre található Villachtól, strandja kiváló.

Ossiacher See

A gyönyörű természeti környezetben fekvő tó a karintiai tavak közül az egyik legmelegebb vizű, és kiválóan alkalmas egy családi nyaralásra. (részletek)

Igazi természet-élményt nyújt az Ossiachi-tó körüli 32 km hosszú kerékpárút, amelyről csatlakozni lehet a Dráva-menti kerékpárúthoz. Ez az út Kelet-Tirolból indul és átvezet Karintián. Tipp: Villach-ból vonattal Spittal-ig és a Dráva folyása mentén visszatekerni Villach-ba.

Faaker See

A Faaker See türkizkék színével, parányi, de lakott szigetével és varázslatos hegyi kulisszájával varázsolja el a látogatót. A Faaki-tó mindenekelőtt mint családi paradicsom vált ismertté. (részletek)Tartomány:Karintia
Település:Villach
GPS: 46° 36′ 30.816″, 13° 51′ 2.232″
Honlap: https://www.region-villach.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward