» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak

Millstättersee / Millsatti-tó és környéke látnivalói


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itt mindent megtalálunk, ami egy igazi tóparti nyaralás feltétele: kristálytiszta víz, mediterrán klíma, hegyvidéki környezet, szabadidős lehetőségek.


A Millstatti-tó, Karintia ékköve a tartomány nyugati részén, a tengerszint felett 600 méter magasan fekszik. A Millstättersee 141 méteres mélységével Karintia legmélyebb tava. A Millstatti-tó vonzáskörzetéhez nyolc település tartozik, amelyek a Millstatti-tó partján kimagasodva ágyazódnak a karintiai hegyvilágba: Spittal an der Drau, Seeboden, Millstatt, Döbriach/Radenthein, Fresach, Ferndorf, Baldramsdorf és Lendorf.

A kristálytiszta ivóvíz színeinek játéka, a magas ásványianyag-tartalom, a Nockberge Nemzeti Park -Millstätter Alpe, Tschiernock, Goldeck, Mirnock- szelid hegyi világa egyedülálló hegyi és tavi érintésekre csábítanak.

A Millstätter Alpokban tett séta nemcsak álomszerű kilátást nyújt a látogatónak a Millstätter See-re és a környező hegyekre, de gránátokkal is "megajándékozza". A Millstätter Alpokban található ugyanis az Alpok legnagyobb gránátlelőhelye, és így a túrázók szívesen kezdenek kincsvadászatba a Millstätter See körül.

Strandok

Wasserparadies Millstatt, csúszdák (Millstatt, Seemühlgasse 220)

Strandbad Pesenthein (Millstatt, Pesenthein)

Strandbad Dellach, családbarát strand (Millstatt, Dellach 220)

Strandbad der Gemeinde Ferndorf, vízicsúszda, játszótér (Döbriach, Seepromenade)

Parkbad Döbriach, fűtött medence, csúszda, játszótér (Döbriach, Seepromenade 36)

Strandbad Burgstaller, gyerekbarát homokos strand (Döbriach, Seepromenade 50)

Strandbad Sittlinger (Döbriach, Seepromenade 52)

Strandbad Tschinder (Döbriach, Seepromenade 46)

Strandbad Spittal (Rothenthurn, Grossegg 15a)

Strandbad Meixner (Seeboden, Seepromenade 76)

Strandbad Winkler (Seeboden, Seepromenade 30)

Strandbad Ertl (Seeboden, Seepromanade 40)

Drautal Perle Spittal/Drau (részletek)

Karintia 1. fürdőháza a Millstatti-tó partján

Millstattban, közvetlenül a városi sétány mentén található épület varázslatos kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Karintia első, immár műemlékvédelem alatt álló ugrótornya, világítótoronyként magasodik a fürdőház fölé.
A panorámás tavi szauna zavartalan kilátást biztosít a tóra. A környező hegycsúcsok inspirálta SPA-helyiségek, valamint a 35 Celsius fokos vízzel feltöltött 60 négyzetméteres szabadtéri medence garanciát jelent az önfeledt kikapcsolódásra és ellazulásra. (részletek)

KALAND

Freizeitpark Fresach. Gokart-pálya, 5 éves kortól. A kisebb gyerekek számára kialakítottak egy mini pályát elemmel működő autókkal és motorokkal.

Kalózhajó "Balck Pearl". A kis kalózokra Barbossa kapitány vár személyesen, aki a bátor jelentkezőket hajójára, a "Fekete gyöngyre" csábítja, majd kalóz fejkendővel és távcsővel is ellátja. A hajó Döbriachból ill. Seebodenből indul.

Sétahajózás a Millstätterseen, de akár csónakázhatunk is a tavon.

Granatium Radenthein. A gránát-élményvilágban mindent megtudhatunk a gránátról, bányászatáról, jelentőségéről. A gránát-lelőhelyen gránátot is bányászhatnak a látogatók!

Granatschlucht szurdok: romantikus pihenőhely vízeséssel, kilátóval, függőhíddal.

Funnypark Döbriach. Szabadidőpark a tó mellett.

Sziklamászás. Döbriachban 10 éves kortól. Peter-Santner-Klettergarten, Seeboden.

Erdei kötélpálya. Hochseilgarten Millstatt.

GPS-kincskeresés Seebodenben.

MÚZEUM

Sagamundo-Mesék Háza. Mondák, legendák, mágikus fantáziavilág (elsősorban a Millstättersee és Mirnock mesevilága) interaktív módon bemutatva. (Döbriach)

Burg Sommeregg (részletek)

Schloss Porcia (részletek)

Römermuseum Teurnia (Lerndorf)

Bonsai Múzeum (Seeboden)

Frühmittelalter-Museum Carantana. Karintia legfontosabb koraközépkorral foglalkozó centruma. 

Erlebniswelt Eisenbahn: Ausztria legnagyobb modellvasútja.

TÚRA

Bergbahn Goldeck (részletek)

Weltenberg Mirnock terület ideális a túrázásra. Hatalmas héttörzsű lucfenyők, számos gyógynövénnyel benépesített kert mellett haladhatunk el, miközben élvezhetjük a gyönyörű panorámát. Az utolsó métereket a csúcsig a 30 lépcsőből álló "Scala Paradisi"-n érhetjük el. Szintén a Mirnock kiránduló hegyen található a Kneipp-Panorama-Rundweg, a Kneipp tanításai alapján kialakított kiránduló út 800-1.200 m magasságban vezet. Útközben a gyerekek egy vízijátszótéren játszhatnak. Hütték, parasztgazdaságok pedig a megfáradt és éhes túrázókat várják. A Mirnock hegyen található 3 kis hegyi tóhoz is kirándulhatunk.

Tschiernock kirándulóhegy, 2088 m. Családi témautak, babakocsival is járható erdei tanösvény. Tschiernock Panoramastraße-n közelíthető meg.

Egelsee (650 m), a tó gyönyörű környezetben fekszik.

Újdonság a Millstatti-tó partján kialakított "Rák túraösvény". A természetbarátok a Weirerbach patak mentén eredhetnek az egész Európában ritkaságnak számító kövirák nyomába.

Slow Trail Zwergsee. Könnyű, pihentető erdei túra magasan a Millstatt és a Millstatt-tó felett, csodálatos kilátással a tóra és a hegyekre a Waldbühne kilátóról. 

ALPESI PANORÁMAUTAK

Tschiernock Panoramastraße. Sommereggeralm parkolóból könnyű, babakocsival is járható erdei tanösvény indul. Hütte.

Millstätter Almstraße (Schwaigeralm)

Lammersdorfer Almstraße, Lammersdorferalm: látvány-sajtüzem. Játszótér. Almbrunnsteig: Kneipp útmutatásai alapján kialakított élmény-ösvény, központi témája a víz.

Goldeck Panoramastraße. A 14, 5 km hosszú alpesi panoráma út Zlanból indul. 10 hajtűkanyar után az út 1895 m magasban végződik: Seetal parkoló. Panoráma a Millstätti Alpokra és a Millstätter Seere, a Nockbergre, a Gailtaler Almra, a Karawankákra és ellátni egészen Villachig.Tartomány:Karintia
Település:Seeboden
Cím:9871 Seeboden
GPS: 46° 47′ 42.0346″, 13° 35′ 48.40735″
Honlap: https://www.millstaettersee.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward