» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A reneszánsz kastélyban található Néprajzi Múzeum az alpesi térségben élő vidéki emberek életét és munkáját mutatja be nem mindennapi eszközökkel.


A kastély építtetője, a spanyol származású Gabriel Salamanca gróf, a későbbi Ferdinánd császár kincstárnoka volt, aki az olasz Vincenzo Scamozzi építőművészt bízta meg egy itáliai reneszánsz stílusú "palazzo" építésére. 1527-ben kezdődtek a munkálatok, a kastély befejezését a gróf már nem érte meg, egészen 1617-ig tartott az építkezés. 1662-ben a kastélyt Johann Ferdinand Porcia herceg vásárolta meg, és egészen 1918-ig az észak-olasz származású Porcia család tulajdonában volt az épület, innen őrzi birtokosainak nevét mind a mai napig. 1930-ban került a kastély a város tulajdonába.

Az emeleti termekben alakították ki Ausztria egyik legnagyobb néprajzi múzeumát, és a gyönyörű reneszánsz árkádos udvar a nyári szezonban rendszeres koncerteknek, színi előadásoknak ad páratlan kulisszát.

Néprajzi Múzeum (Museum für Volkskultur)

A Néprajzi Múzeum az alpesi térségben élő vidéki emberek mindennapi életét és munkáját mutatja be, valamint kifejezésre juttatja a kifejezetten alpesi karakterrel rendelkező természetes környezetben élők életmódját. A múzeum, amelyet professzor Helmut Prasch és tiszteletre méltó kollégái 1958-ban Spittal an der Drau Körzet Helyrajzi Múzeumaként alapítottak, a Porcia kastély két legfelső emeletén található. Az idők során a múzeum Ausztria négy legnagyobb néprajzi gyűjteményének egyikévé nőtte ki magát.

A 20.000 kiállítási tárgy mindegyike adomány, a felső-karintiai térségben élő lakosság ajándéka a múzeumnak. Az egyes témák a néprajz legkülönbözőbb területeit érintik, és bemutatják a hegyi emberek jártasságát, mindennapi munkáját, életvitelét és lelki tartását.

A kiállítást mozik és multimédiás előadások teszik interaktívvá. Egy óriási Karintia térképen filcpapucsban lehet sétálgatni, és speciális nagyítóval vizsgálgatni a látnivalókat. Izgalmas a több díjat, elismerést is elnyerő 3D-s repülés szimulátor, melyben egy joystick-kel tudjuk irányítani "magunkat" Karintia felett, 100 métertől 10.000 m magasságig repülve, a repülés szögeit különböző irányokba váltogatva.Tartomány:Karintia
Település:Spittal an der Drau
Cím:9800 Spittal/Drau, Burgplatz 1
GPS: 46° 47′ 52.06668″, 13° 29′ 45.58632″
Honlap: http://www.museum-spittal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward