» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Kelet-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Dráva forrásától, az olaszországi Toblachtól (Dobbiaco) a folyó mentén, Kelet-Tirolon és Karintián keresztül egészen a Szlovén Marburgig vezet, mintegy 366 kilométer hosszan. Ideális kerékpárút rövidebb biciklis kirándulásokhoz, élmény- és családi kerékpározáshoz, valamint többnapos túrákhoz.


Az 510 kilométer hosszú Dráva kerékpárút 4 országot köt össze egymással és Európa első kerékpárútjaként kapott öt csillagos értékelést az Német Kerékpáros Klubtól (ADFC). A Dráva kerékpárút ausztriai szakasza a kelet-tiroli Lienztől a karintiai Lavamündig vezet.

Az első szakasz az olaszországi Toblachból vezet az ausztriai Lienzbe.

A második szakaszon Karintiában kerékpározhatunk. A Dráva kerékpárút ausztriai szakasza a kelet-tiroli Lienztől a karintiai Lavamündig vezet.

A hatodik szakasz a szlovéniai Mariborban végződik, a hetedik szakasz pedig a horvát Varasdon.

A kerékpárosok az ártéri terület érintetlen természeti környezetében, a Lienzi Dolomitok lenyűgöző kulisszája előtt tekerve juthatnak el a tavakban bővelkedő Karintiába.

A Dráva kerékpárút folyamatosan jelzett, nagyrészt a folyó mentén vezet és bármilyen kerékpárral neki lehet vágni. A felső szakaszon a Dolomitok csodálatos tájképe tárul elénk, a kerékpárút középső részén a leágazási szakaszok pedig Karintia legszebb fürdőtavaihoz vezetnek. Festői falvak, csodás reneszánsz épületek és római ásatások, források és tavak mentén vezet az útvonal.

A természetes lejtők miatt a kerékpárutat érdemes mindenképpen nyugatról keletre, a folyó folyásirányával megegyezően megtenni. Völkermarktig nincs semmilyen megerőltető emelkedő.

Az út legtöbbször közvetlenül a Dráva folyó mellett vezet, követve a folyó nyomvonalát nyugodt kisforgalmú, dombos, lankás utakon. A Toblachtól Völkermarktig vezető szakasz kifejezetten alkalmas gyerekek számára is. A szlovén rész inkább csak az edzett kerékpárosoknak ajánlott.

A Dráva kerékpárútba számos helyen más folyóparti útvonalak is torkollanak, pl. a Karnische kerékpárút, amely a Gail mentén vezet tovább, a Lavant és a Möll kerékpáros útvonal.

A Dráva kerékpárút jól el van látva egyértelmű jelzésekkel. Kelet-Tirolban zöld táblák, Karintiában pedig "R1" feliratú zöld táblák mutatják az irányt. Szlovéniában "K1"-el jelzik az utat. A jövőben egy egységes jelrendszer fogja mutatni az utat, amit külön erre az útvonalra terveztek, és amin a Dráva bicikliút logója lesz látható.

A Dráva kerékpárút vonalán számos vendéglátó egység üzemel, melyek külön a kerékpárosokra specializálták magukat, szolgáltatásaikat a bringások igényeihez igazították. Egy sor kritériumnak kell megfelelni, pl. külön biciklista menünek kell lenni a kínálatban, biciklisták számára információs anyagot kell tartaniuk, és a vendégeknek az egyéjszakás tartózkodást felár nélkül lehetővé kell tenni.Tartomány:Karintia
Település:Spittal an der Drau
GPS: 46° 47′ 58.848″, 13° 29′ 34.08″
Honlap: http://www.drauradweg.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward