Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

A kelet-tiroli hegyekben néz rád Isten szeme

#Kelet-Tirol     #Túra    

A kis hegyi tavacskát Kelet-Tirolban alakja miatt Isten szemének neveztek el.

Adlerhorst kilátó

#Hegy és csúcs     #Kelet-Tirol     #Kilátó    

2.621 méterrel a tengerszint felett épült a modern alpesi stílusú Adler Lounge étterem. A mellette lévő Adlerhorst kilátó egyedülálló kilátást nyújt Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Grossglocknerre, valamint a környező 3.000 méteres hegyekre.

Aguntum

#Kelet-Tirol     #Múzeum    

Aguntum i.e. 50-ben jelentékeny római város volt a mai Lienz közelében. Aguntum Tirol egyetlen római kori városa, a régészeti feltárás jelenleg is tart. Leletek a múzeumban, régészeti parkban láthatók.

Debanttal

#Kelet-Tirol    

Debanttal egy 16 km hosszú alpesi völgy Kelet-Tirolban, a leghosszabb, önálló alpesi legelő Ausztriában. Családdal túrázók kedvelt túraútvonala.

Defereggental

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A 60 km hosszú Defereggental az Alpok egyik legérintettlenebb és legkevésbé lakott völgyei közé tartozik. Itt található - több mint 2000 m magasságban - Ausztria legrégibb Almja, az írásos emlékekben már 1212 -ben is említett Jagdhausalm.

Drauradweg-Dráva kerékpárút

#Karintia     #Kelet-Tirol     #Kerékpár    

A Dráva forrásától, az olaszországi Toblachtól (Dobbiaco) a folyó mentén, Kelet-Tirolon és Karintián keresztül egészen a Szlovén Marburgig vezet, mintegy 366 kilométer hosszan. Ideális kerékpárút rövidebb biciklis kirándulásokhoz, élmény- és családi kerékpározáshoz, valamint többnapos túrákhoz.

Élményhegy Lienzben

#Hegy és csúcs     #Hegyi gyerekvilág     #Kelet-Tirol    

Lienz városából két felvonó viszi a kirándulókat fel e hegyekbe. Hochstein élményhegyén nem fognak unatkozni a gyerekek!

Élményvilág Asslingban

#Állatkert     #Bob     #Kelet-Tirol    

A festői környezetű élményvilágban a bob pálya és a vadaspark mellett erdei tanösvényt és játszóteret is találunk.

Felbertauernstraße

#Alpesi út     #Kelet-Tirol    

A 36,3 km hosszú Felbertauernstraße fontos alpesi átkelő Ausztriában. Lélegzetelállító tájon halad, Mittersill im Salzburger Land és Matrei in Osttirol városokat köti össze, majd mint B108-as út megy tovább Lienz és Olaszország vagy Karintia felé.

Galitzenklamm

#Kelet-Tirol     #Szurdok    

Lienztől néhány kilométerre találjuk a Galitzenbach szurdokát. Jól kiépített úton, fahidakon át vezet az út a szurdokban, amelynek során a hatalmas sziklák között vízesésekben gyönyörködhetünk.

Hochpustertal

#Kelet-Tirol     #Régiók    

Hochpustertal a lélegzetelállító természeti csodák, gleccserek, vízesések, szurdokok, száguldó hegyi patakok és tavak világa, a 3000 méteres hegycsúcsok birodalma.

Kals am Großglockner

#Kelet-Tirol    

Kals am Großglockner a Hohe Tauern Nemzeti Park területén fekszik.

Lienz és a Lienzer Dolomiten

#Kelet-Tirol     #Régiók     #Városok    

Kelet-Tirol Ausztria napsütésben leggazdagabb régiója. A több mint évi 2000 óra napsütés Lienzet a napfény városává teszi. Lienz közvetlen környezetében csodálatos túrautak vannak.

Nationalparkregion Hohe Tauern Osttirol

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A régió egy szinte végtelen kirándulóhely több mint 50 alpesi menedékházával és rengeteg - köztük a Großglockner és a Großvenediger - 3000 méteres hegycsúcs látványával.

Osttirol card

#Kelet-Tirol     #Üdülési kártya    

Az Osttirol nyári kártyával 20 attrakció látogatható Kelet-Tirolban a Hohen Tauern és a lienzi Dolomitok között, köztük hegyi felvonók, múzeumok, kastélyok, fürdők.

Schloss Bruck

#Kelet-Tirol     #Vár és kastély    

Lienz városa fölött trónol a 13. századból származó vár, amit a görzi grófok építtettek. A kastély a maga őrtornyával és fogazott tetőpárkányával még ma is valódi lovagvár látszatát kelti.

Sillianer vándortúra-törpék vándorútja

#Gyerek túraút     #Kelet-Tirol    

Ezt a túraútvonalat nem kell egyhuzamra teljesítenünk a kicsiknek, inkább lehetőséget, bevezetést nyújt a nyaralás első napján a vándor klíma megszokására.

Téli túrázás Kelet-Tirolban

#Kelet-Tirol     #Téli túrázás    

Kartitsch, Ausztria első, tanúsítvánnyal is rendelkező téli túrafalva karbantartott téli túraútvonalak széles választékát kínálja a könnyed kikapcsolódásra vágyó üdülővendégeknek.

Tristachersee

#Kelet-Tirol     #Tavak    

A Tristachersee Kelet-Tirol egyetlen fürdésre alkalmas tava, festői környezetben a Lienzi-Dolomitok lábánál, Lienztől 4 km-re található.

Venediger Süd alpesi túraútvonal

#Kelet-Tirol     #Túra    

A Kelet-Tirolban található Venediger Süd magaslati túraútvonalon lélegzetelállító kilátás, hóborította hegycsúcsok és otthonos hangulatú alpesi kunyhók várják a túrázókat.

Villgratental

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A Kelet-Tirolban található völgy az Alpok egyik "elfeledett" sarka. A Villgratental egyike az Alpok utolsó völgyeinek, amelyet még igazán érintetlennek nevezhetünk, turista inváziótól mentes terület.

Wichtelpark Sillian

#Kalandpark     #Kelet-Tirol    

A Wichtelpark igazi, családosoknak való pihenő-, játszó-, szabadidőközpont, Ausztria leghosszabb csúszdájával.

Régióválasztó