» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol

Villgratental - Individualisták alpesi völgye


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Kelet-Tirolban található völgy az Alpok egyik "elfeledett" sarka. A Villgratental egyike az Alpok utolsó völgyeinek, amelyet még igazán érintetlennek nevezhetünk, turista inváziótól mentes terület.


A völgy falvai - Außervillgraten és Innervillgraten - tanyasi hangulatukkal a legrégebbi és legszebb falvak közé sorolandók Tirolban. Az alpesi hegyoldalak - mint például az Oberstalleralm - hagyományos stílusú faházaikkal igazi titkos tipp mindenki számára, aki előnyben részesíti a nyugodt, félreeső helyeket. A vendégeket itt nem várja más, mint hideg folyóvíz, egy fa tűzhely vízforraló üsttel, felaprított tűzifa a ház mellett, egy pár tányér és pohár, valamint hamisítatlan rusztikus ágyak.

A Villgratental a helyiek véleménye szerint sem az "óriás hegycsúcsok" birodalma, hanem sokkal inkább az individualisták vidéke, akik a völgyek magányát és nyugalmát keresik.

Az érintetlen természet miatt a tél is gyönyörű Villgratentalban. Az utazók nagy része a kevésbé harsány téli sportok miatt érkezik ide, mint a sífutás, a téli túrázás vagy a szánkózás. Alpesi völgyek, fennsíkok és hegyek együttesen alkotnak egy ideális sítúra-vidéket, egészen 3 000 méteres tengerszint feletti magasságig.

Egy díjnyertes étterem is található odefent: a Mühlmann család vezetése alatt álló Gannerhof, egy a Gault Millau által, valamint két csillaggal is kitüntetett vendéglő.

LÁTNIVALÓK

Heinfels vára: Sillian közelében, a Puster-völgyben, a Villgraten-völgy torkolatában levő dombon álló várat Maximilian császár 1500-ban emelte. A várba gyalogosan a Villgraten patakon átívelő, 200 éves asztalos remeken, a "Punbrugge" hídon juthatunk.

Wichtelpark Sillian kalandpark (részletek)Tartomány:Tirol
Település:Sillian
Cím:Villgratental
GPS: 46° 44′ 50.76492″, 12° 25′ 15.65508″
Honlap: http://www.osttirol.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward